Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 Метод Курс роб ЕП.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

Нормативні значення

Показники

Умовні

позначення

Значення

1

Кількість календарних днів у році, дні

360

2

Тривалість одного робочого дня, год.

8

3

Тривалість відпустки, дні

24

4

Строк корисного використання основних засобів, роки,

в тому числі за групами:

3 група

20

4 група

5

5 група

5

6 група

4

9 група

12

14 група

6

5

Норма витрат на соціальні заходи (від загального фонду оплати праці працівників), %

37,56

6

Норма податку на додану вартість в ціні, %

20

7

Норма податку на прибуток, %

згідно із законодавством

Під час розрахунку техніко-економічних показників діяльності підприємства значення, які отримані за розрахунками слід округляти згідно з основними правилами математики. Показники, які пов’язані із чисельністю працівників слід округляти у більшу сторону.

Подані нижче підсумкові таблиці (табл. 2–9) показують, на які блоки треба розділити економічні розрахунки діяльності підприємства.

Перед кожною підсумковою таблицею, що характеризує певні економічні показники діяльності підприємства, треба надавати пояснення показника, формулу для розрахунку показника та сам розрахунок показника. Після пояснення та розрахунку всіх показників певної підсумкової таблиці, зводити їх у підсумкову таблицю (табл. 2–9).

Перед підсумковою табл. 4 «Наявність та рух персоналу підприємства» треба надати характеристику персоналу підприємства конкретної галузі за спеціалізацією, тобто які саме працівники за спеціальністю працюють на підприємстві конкретної галузі. За причинами звільнення чисельність працівників розподілити самостійно. Також треба побудувати організаційну (загальну) структуру персоналу підприємства конкретної галузі.

Перед підсумковою табл. 5 «Наявність та рух основних засобів підприємства» треба за кожною групою основних засобів привести приклади складу основних засобів та різновиду складу основних засобів підприємства конкретної галузі. За групами вартість основних засобів на початок року розподілити самостійно, вказати у якому відсотковому значенні було взято основних засобів за групами та пояснити розміри цих значень.

Перед підсумковою табл. 7 «Калькуляція собівартості продукції підприємства» треба матеріальні витрати конкретної галузі.

Другий розділ курсової роботи починається із короткої характеристики продукції певної галузі за номенклатурними групами (табл. 2).

Отримані розрахунки техніко-економічних показників діяльності підприємства зводяться у підсумкові табл. 2-9.

Таблиця 2

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]