Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1 Метод Курс роб ЕП.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
1.03 Mб
Скачать

6. Оформлення курсової роботи Загальні положення

Курсова робота оформлюється з використанням комп’ютерної техніки у текстовому редакторі Microsoft Word на одному боці аркуша білого паперу (формат А4, шрифт Times New Roman розміром 14, міжрядковий інтервал – 1,5).

Текст роботи друкують, залишаючи поля таких розмірів: ліве – 25 мм, праве – 10 мм, верхнє та нижнє – 20 мм.

Курсова робота містить такі структурні елементи:

  • титульний аркуш;

  • зміст;

  • перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів (за необхідності);

  • вступ;

  • основна частина;

  • висновки;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

Зразок титульного аркуша курсової роботи приведено в додатку Б.

Зміст основної частини визначається відповідно до методичних рекомендацій до написання курсової роботи.

Курсова робота повинна бути оформлена відповідно до стандартів виконання письмових робіт в ХТЕІ КНТЕУ. Для написання курсової роботи слід користуватися державною мовою.

Курсова робота має бути написана абсолютно грамотно, чітко, зрозумілою мовою.

Текст необхідно розбивати на абзаци, які складаються з декількох логічно зв’язаних між собою речень.

Абзацний відступ повинен бути однаковим упродовж усього тексту і дорівнювати п’яти знакам.

Посилання на наукові, навчальні та інші літературні джерела слід давати згідно зі «Списком використаних джерел» з виділенням цих номерів у квадратних дужках, наприклад: «… у роботах [8, 12] визначені шляхи…», «…у роботі [7, С. 31-33] показано …».

Нумерація

Сторінки курсової роботи нумеруються з першої, включаючи титульний аркуш. Перша сторінка не нумерується. Номери сторінки проставляються у верхньому правому куті. Таблиці та ілюстративний матеріал, які розміщені на окремих сторінках усередині курсової роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Заголовки структурних елементів курсової роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «список використаних джерел» не мають порядкового номера та друкують великими літерами посередині сторінки звичайним шрифтом без крапки в кінці. Всі аркуші, на яких розміщені згадані структурні частини роботи, нумерують звичайним чином.

Кожний розділ курсової роботи треба починати з нової сторінки. Слово «РОЗДІЛ» друкують великими літерами посередині сторінки. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ». Після номера розділу крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують великими літерами посередині сторінки заголовок розділу без крапки в кінці.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. У кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу. У кінці заголовку підрозділу крапку не ставлять.

Відстань між заголовком розділу та текстом повинен складати 2 рядки, між підрозділом та текстом – 1 рядок. Перенесення слів у заголовках розділів та підрозділів не допускається.

Ілюстрації (рисунки)

Ілюстрації (рисунки, графіки, схеми, діаграми) слід розміщувати у курсовій роботі безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у курсовій роботі.

Ілюстрацію слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, відокремлених крапкою, наприклад: рис. 3.2. – другий рисунок третього розділу. Між номером ілюстрації та назвою ілюстрації ставлять крапку.

Кожна ілюстрація повинна мати назву, яку розміщують під ілюстрацією посередині сторінки. Слово «Рис.» та назву рисунку починають з великої літери звичайним шрифтом без крапки в кінці.

Напис під ілюстрацією має такий вигляд:

Рис. ______ . ______________________________________

номер назва рисунку

Таблиці

Цифровий матеріал у курсовій роботі слід оформлювати у вигляді таблиць.

Таблицю слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання у курсовій роботі.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад: табл. 3.2 – друга таблиця третього розділу.

Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над таблицею посередині сторінки. Слово «Таблиця» та назву таблиці починають з великої літери без крапки в кінці. Назву таблиці друкують напівжирним шрифтом.

Приклад побудови таблиці:

Таблиця ______

номер

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]