Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МетодичкаКурс.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.11.2018
Размер:
425.98 Кб
Скачать

Структура курсових робіт

Текстовий матеріал курсової роботи потрібно розміщувати у такій послідовності: титульна сторінка, завдання на курсову роботу, реферат, бланк, на якому буде наведена рецензія викладача, зміст роботи з зазначенням сторінок, основна частина, висновки і пропозиції, бібліографічний список.

Титульна сторінка і завдання на виконання курсової роботи оформляються на бланках, зразок яких наведено в дод. Е. Реферат повинен містити відомості про обсяг курсової роботи, кількість таблиць, використаних літературних джерел, відображати мету роботи, отримані результати. Приклад реферату наведено в дод. Ж.

Зміст повинен містити назви всіх параграфів та інших складових частин курсової роботи. Вказуються номери сторінок, з яких вони починаються.

У вступі треба вказати актуальність теми курсової роботи, мету та завдання, що поставлені при її виконанні, об’єкт і предмет дослідження.

Згідно з рекомендованими планами виділяються параграфи про значення аналізу явища (процесу), що вивчається, джерела інформації, про методику аналізу досліджуваної проблеми з зазначенням системи показників та особливостей їх визначення. На 3-5 сторінках треба чітко й стосовно конкретної теми дати на нього відповідь.

Основна частина курсової роботи повинна займати 70-75% тексту рукопису й містити конкретний і глибокий аналіз обраної теми з зазначенням причин змін, розрахунками впливу факторів на результативні показники і т.д.

У параграфі “Економічна характеристика підприємства” слід подати основні відомості про досліджуване сільськогосподарське підприємство – його розміри (їх характеризують обсяги виробництва продукції), виробничий потенціал (наявність та ефективність використання земельних ресурсів, основних засобів, трудових ресурсів), технологічну та економічну ефективність виробництва основних видів продукції. У цьому параграфі не розглядаються детально відомості про ті ресурси, використання яких є об’єктом дослідження у курсовій роботі. Встановивши на основі структури товарної продукції (виручки від реалізації) спеціалізацію підприємства, доцільно показати місце в його економіці досліджуваної галузі (зерновиробництва, скотарства, рослинництва в цілому тощо).

Рекомендованими планами передбачені питання про шляхи або резерви поліпшення роботи підприємства. Тут повинні бути проведені певні розрахунки й зроблені обґрунтовані рекомендації.

За резуль­татами аналізу на 2-3 сторінках повинні бути написані висновки і пропозиції. Обов’язкові вимоги до них – конкретність, практична цілеспрямованість, уникнення загальних тверджень. Слід пам’ятати, що вони є наслідком всього аналізу даної теми і виступають критерієм оцінки якості курсових робіт.

Рекомендована тематика курсових робіт

  1. Аналіз інтенсивності виробництва про­дукції рослинництва (тваринництва) у сільськогосподарському підприємстві.

  2. Аналіз використання земельних ресурсів сільськогосподарським підприємством.

  3. Аналіз основних засобів підприємства.

  4. Аналіз використання трудових ресурсів у сільськогосподарському підприємстві.

  5. Аналіз продуктивності й оплати праці в галузі рослинництва (тваринництва) у сільськогосподарському підприємстві.

  6. Аналіз оборотних засобів і матеріаломісткості продукції підприємства.

  7. Аналіз капітальних вкладень у підприємстві.

  8. Аналіз виробництва продукції рослинництва у сільськогосподарському підприємстві.

  9. Аналіз виробництва продукції тваринництва у сільськогосподарському підприємстві.

  10. Аналіз діяльності промислових і підсобних виробництв аграрного підприємства.

  11. Аналіз виробничих витрат підприємства.

  12. Аналіз собівартості продукції рослинництва (тваринництва) у сільськогосподарському підприємстві.

  13. Аналіз результатів реалізації сільськогосподарської продукції (продукції рослинництва, тваринництва) у сільськогосподарському підприємстві.

  14. Аналіз ефективності виробництва зерна (цукрових буряків, ріпаку, картоплі, овочів, продукції вирощування льону-довгунця) у сільськогосподарському підприємстві.

  15. Аналіз ефективності виробництва продукції скотарства (молока, яловичини, продукції свинарства, птахівництва) у сільськогосподарському підприємстві.

  16. Аналіз виробництва і використання кормів у сільськогосподарському підприємстві.

  17. Аналіз зовнішньоекономічних зв’язків підприємства.

  18. Аналіз діяльності підприємства агросервісу.

  19. Аналіз ефективності діяльності переробного підприємства.

  20. Аналіз формування та ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства.

  21. Аналіз організаційно-економічних умов розвитку сільськогосподарського підприємства.

  22. Аналіз діяльності фермерського господарства.