Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчально-методичні матеріали з БЖД.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
519.68 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення рефератів

По узгодженню з викладачем студенту може бути визначена індивідуальна (оригінальна) тема творчої роботи.

Реферат оформлюється з урахуванням таких вимог.

1. Робота має мати обсяг не менш за 10-15 друкованих (14 інтервал, Times New Roman, міжрядковий відступ - 1,5; всі поля по 2 см) сторінок тексту (враховуючи вступ, основний текст і висновки).

2. Всі сторінки, окрім титульної мають бути пронумеровані (якщо в рефераті є додатки, то вони не підлягають нумерації).

3. Літературних джерел повинно бути використано не менше 8-10-и. Посилання на них в тексті реферату є обов´язковим з наведенням номеру сторінки, з якої взята відповідна цитата.

4. В роботі бажано використовувати публікації з періодичної преси.

5. Обов’язковою умовою написання реферату є план, що складається не менше, ніж з 3-х пунктів, а також вступ та висновки, які повинні виражати власне ставлення студента до обраної теми.

7. Завдання до самостійної роботи студентів

Самостійна робота студентів передбачає вивчення програмного матеріалу з використанням основної та додаткової рекомендованої літератури, підготовку до доповідей на практичних заняттях, виконання окремих завдань та роботу за індивідуальною темою з написанням реферату. Самостійна робота сприяє поглибленому вивченню основного матеріалу, а також опрацюванню завдань, що винесені на самостійну підготовку.

Контроль самостійної роботи студентів здійснюється у формі тестів, опитувань при проведенні семінарів-брифінгів, співбесід, звітів виконання індивідуальних завдань тощо. Рекомендовані витрати часу на самостійне опрацювання навчального матеріалу по темам наведені у відповідних рядках «Теми та завдання для самостійного вивчення» складу модулів дисципліни.

Завдання № 1. Скласти перелік необхідних ліків в домашній аптечці. Обґрунтувати свій вибір. Заповнити таблицю.

Завдання № 2. Розрахувати свої фази біоритмів фізичного, емоційного та інтелектуального циклів на день видачі завдання.

Завдання № 3. На будь-яку відому небезпечну подію побудувати "дерево подій (рішень)", проаналізувати усі можливі причини її виникнення. Виділити найбільш важливі ланки (події або рішення) цього "дерева", які найбільш сприяють виникненню цієї ситуації. Скласти відповідну схему.

Завдання № 4. Використовуючи чинні законодавчі акти та кодекси проаналізувати можливі випадки кримінальних діянь (по відношенню до особистості або майна) та види покарань за їх здійснення.

Завдання № 5. Проаналізувати основні причини конфліктів у родині, навчальному та робочому колективі. Надати рекомендації щодо найбільш ефективних способів їх подолання.

Завдання № 6. Проаналізувати можливі потенційні небезпеки у своїй квартирі та у дворі будинку, в якому ви мешкаєте. Надати рекомендації щодо зменшення вірогідності їх виникнення. Заповнити таблицю.

Звіт про виконання завдань для самостійної роботи

складається з:

  1. Таблиця завдання №1.

  2. Розрахунок завдання №2 та рисунок циклів біоритмів.

  3. Дерево небажаної події завдання №3 та таблиця, яка описує дерево подій.

  4. Таблиця завдання №4.

  5. Таблиця завдання №5.

  6. Таблиця завдання №6.