Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_11-12.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
81.92 Кб
Скачать

Завдання 2.

  1. Дано текстовий файл. Вивести перше слово тексту найбільшої довжини. Словом вважати набір символів, що не містить пробілів і обмежений пробілами або початком / кінцем рядка. Результат записати у файл.

  2. Дано текстовий файл. Вивести останнє слово тексту найменшої довжини. Словом вважати набір символів, що не містить пробілів і обмежений пробілами або початком / кінцем рядка. Результат записати у файл.

  3. Дано ціле число K і текстовий файл. Створити рядковий файл і записати в нього всі слова довжини K з вихідного файлу. Словом вважати набір символів, що не містить пробілів, знаків пунктуації та обмежений пробілами, знаками пунктуації або початком / кінцем рядка. Якщо вихідний файл не містить слів довжини K, то залишити результуючий файл порожнім.

  4. Дано символ C - прописна (заголовна) буква і текстовий файл. Створити рядковий файл і записати в нього всі слова з вихідного файлу, що починаються на цю букву (прописну або рядкову). Словом вважати набір символів, що не містить пробілів, знаків пунктуації та обмежений пробілами, знаками пунктуації або початком / кінцем рядка. Якщо вихідний файл не містить відповідних слів, то залишити результуючий файл порожнім.

  5. Дано символ C - рядкова (мала) буква і текстовий файл. Створити рядковий файл і записати в нього всі слова з вихідного файлу, що містять хоча б одну літеру C (прописну або рядкову). Словом вважати набір символів, що не містить пробілів, знаків пунктуації та обмежений пробілами, знаками пунктуації або початком / кінцем рядка. Якщо вихідний файл не містить відповідних слів, то залишити результуючий файл порожнім.

  6. Дано текстовий файл, що містить текст, вирівняний по лівому краю. Вирівняти текст по правому краю, додавши в початок кожної непорожній рядка потрібну кількість прогалин (ширину тексту вважати рівною 50). Зберегти відформатований текст в новому текстовому файлі.

  7. Дано текстовий файл, що містить текст, вирівняний по лівому краю. Вирівняти текст по центру, додавши в початок кожної непорожній рядка потрібну кількість прогалин (ширину тексту вважати рівною 50). Рядки непарної довжини перед центруванням доповнювати зліва пропуском. Зберегти відформатований текст в новому текстовому файлі.

  8. Дано текстовий файл, що містить текст, вирівняний по правому краю. Вирівняти текст по центру, видаливши з кожної не порожнього рядка половину початкових пробілів. У рядках з непарною кількістю початкових прогалин перед центруванням видаляти перший початковий пробіл. Зберегти відформатований текст в новому текстовому файлі.

  9. Дано текстовий файл, що містить текст, вирівняний по лівому краю. Абзаци тексту поділяються одним порожнім рядком. Вирівняти текст по ширині (тобто і по лівому, і по правому краю), збільшивши в кожному непорожньому рядку (крім останніх рядків абзаців) кількість пропусків між словами, починаючи з останнього пробілу в рядку (ширину тексту вважати рівною 50). Зберегти відформатований текст в новому текстовому файлі.

  10. Дано ціле число K (> 25) і текстовий файл, що містить текст, вирівняний по лівому краю. Абзаци тексту відокремлюються один від одного одним порожнім рядком. Відформатувати текст так, щоб його ширина не перевищувала K позицій, і вирівняти текст по лівому краю, зберігши поділ на абзаци. Прогалини в кінці рядків видалити. Зберегти відформатований текст в новому текстовому файлі.

  11. Дано текстовий файл. Створити символьний файл, що містить всі символи, які зустрілися в тексті, включаючи пробіл і розділові знаки (без повторень). Символи розташовувати в порядку їх першої появи в тексті.

  12. Дано текстовий файл. Створити символьний файл, що містить всі символи, які зустрілися в тексті, включаючи пробіл і розділові знаки (без повторень). Символи розташовувати в порядку зростання їх кодів.

  13. Дано текстовий файл. Створити символьний файл, що містить всі символи, які зустрілися в тексті, включаючи пробіл і розділові знаки (без повторень). Символи розташовувати в порядку убування їх кодів.

  14. Дано текстовий файл. Підрахувати число появ у ньому кожної малої (тобто маленької) букви і створити рядковий файл, елементи якого мають вигляд: «<буква> - <число її появ>» (наприклад, «а-25»). Літери, відсутні в тексті, у файл не включати. Рядки порядок за зростанням кодів букв. Результат записати у файл.

  15. Дано текстовий файл. Підрахувати число появ у ньому кожної малої (тобто маленької) російської букви і створити рядковий файл, елементи якого мають вигляд: «<буква> - <число її появ>» (наприклад, «а-25»). Літери, відсутні в тексті, у файл не включати. Рядки порядок спаданням кількості появ букв, а при однаковій кількості появ - за зростанням кодів букв. Результат записати у файл.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]