Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_11-12.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
81.92 Кб
Скачать

Завдання лабораторної роботи Завдання 1.

  1. Дано файл цілих чисел. Знайти кількість наявних в ньому серій (тобто наборів послідовно розташованих однакових елементів). Наприклад, для файлу з елементами 1, 5, 5, 5, 4, 4, 5 результат дорівнює 4. Результат записати у файл.

  2. Дано файл цілих чисел. Створити новий файл цілих чисел, що містить довжини всіх серій вихідного файлу (серією називається набір послідовно розташованих однакових елементів, а довжиною серії - кількість цих елементів). Наприклад, для початкового файлу з елементами 1, 5, 5, 5, 4, 4, 5 вміст результуючого файлу повинен бути наступним: 1, 3, 2, 1.

  3. Дано файл дійсних чисел. Знайти загальну кількість його локальних екстремумів, тобто локальних мінімумів і локальних максимумів. Результат записати у файл.

  4. Дано файл дійсних чисел. Створити файл цілих чисел, що містить номери всіх локальних максимумів вихідного файлу в порядку зростання. Результат записати у файл.

  5. Дано файл дійсних чисел. Створити файл цілих чисел, що містить номери всіх локальних екстремумів вихідного файлу в порядку убування. Результат записати у файл.

  6. Дано файл дійсних чисел. Створити файл цілих чисел, що містить довжини всіх спадних послідовностей елементів вихідного файлу. Наприклад, для початкового файлу з елементами 1.7, 4.5, 3.4, 2.2, 8.5, 1.2 вміст результуючого файлу повинна бути наступним: 3, 2.

  7. Дано файл дійсних чисел. Створити файл цілих чисел, що містить довжини всіх монотонних послідовностей елементів вихідного файлу. Наприклад, для початкового файлу з елементами 1.7, 4.5, 3.4, 2.2, 8.5, 1.2 вміст результуючого файлу повинна бути наступним: 2, 3, 2, 2.

  8. Дано два файли дійсних чисел з іменами S1 і S2, елементи яких впорядковані за зростанням. Об'єднати ці файли в новий файл з ім'ям S3 так, щоб його елементи також виявилися впорядкованими за зростанням.

  9. Дано три файли дійсних чисел з іменами S1, S2 і S3, елементи яких впорядковані за спаданням. Об'єднати ці файли в новий файл з ім'ям S4 так, щоб його елементи також виявилися впорядкованими за спаданням.

  10. Дано файл дійсних чисел, що містить елементи квадратної матриці (по рядках). Створити новий файл, що містить елементи матриці, транспонованої до початкової.

  11. Дано два файли дійсних чисел з іменами SA і SB, що містять елементи квадратних матриць A і B (за строками). Створити новий файл з ім'ям SC, що містить елементи добутку A • B. Якщо матриці A і B не можна множити, то залишити файл SC порожнім.

  12. Дано два цілих числа I, J і файл дійсних чисел, що містить елементи прямокутної матриці (за строками), причому перший елемент файлу містить кількість стовпців матриці. Вивести елемент матриці, розташований в I-му рядку і J-му стовпці (рядки та стовпці нумеруються від 1). Якщо потрібний елемент відсутній, то вивести 0.

  13. Дано файл дійсних чисел, що містить елементи прямокутної матриці (за строками), причому перший елемент файлу містить кількість стовпців матриці. Створити новий файл тієї ж структури, що містить матрицю, транспоновану до початкової.

  14. Дано два файли дійсних чисел з іменами SA і SB, що містять елементи прямокутних матриць A і B (за строками), причому перший елемент кожного файлу містить кількість стовпців відповідної матриці. Створити файл тієї ж структури з ім'ям SC, що містить елементи добутку A • B. Якщо матриці A і B не можна множити, то залишити файл SC порожнім.

  15. Дано файл дійсних чисел, що містить елементи верхньотрикутних матриці (по рядках). Створити новий файл, що містить елементи ненульовий частині даної матриці (по рядках).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]