Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КТУ дипломн. фінансиста.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
337.41 Кб
Скачать

3.2. Завдання на дипломну роботу

Завдання на дипломну роботу оформлюється, як правило, на бланку, виконаному на двох сторінках аркуша, розміщується після титульного листа. (Додаток Б.1)

3.3.Реферат

Реферат призначений для ознайомлення з дипломною роботою. Він має бути стислим, інформативним і вміщувати відомості, які дозволяють прийняти рішення про доцільність читання. Реферат має бути розміщений безпосередньо за завданням на дипломну роботу, починаючи з нової сторінки і повинен містити:

  • відомості про обсяг дипломної роботи, кількість її частин, кількість ілюстрацій, таблиць, додатків, кількість джерел згідно з переліком посилань (усі відомості наводять, включаючи дані додатків);

  • текст реферату;

  • перелік ключових слів.

Текст реферату повинен відображати інформацію і, як правило, у такій послідовності:

  • об'єкт дослідження;

  • мета роботи;

  • методи дослідження;

  • результати та їх новизна;

  • основні економічні показники;

  • рекомендації щодо використання результатів роботи;

  • фінансові результати;

  • значимість роботи та висновки.

Частини тексту реферату, з яких відсутні відомості, опускають. Реферат слід виконувати обсягом не більш, як 500 слів, і, бажано, щоб він уміщувався на одній сторінці формату А4. Ключові слова, вміщують після тексту реферату. Перелік ключових слів містить від 5 до 15 слів (словосполучень), надрукованих великими літерами в називному відмінку в рядок через коми. Приклад складання реферату дивися у додатку Г.

3.4.Зміст

Зміст подають на початку дипломної роботи, після реферату, починаючи з нової сторінки. Він містить найменування усіх розділів, підрозділів, пунктів із указівкою сторінок усіх частин роботи, у тій послідовності, у якій вони розташовані, зокрема вступу; висновків; списку використаних джерел; додатків.

Приклад в додатках Ж.1, Ж.2, Ж.3, Ж.4, Ж.5.

3.5. Перелік умовних позначень, одиниць, скорочень і термінів

Якщо в дипломної роботи вжито специфічну термінологію, а також використано маловідомі скорочення, нові символи, позначення і таке інше, то їх перелік може бути поданий в дипломної роботи у вигляді окремого списку, який розміщують перед вступом.

Перелік треба друкувати двома колонками, в яких зліва за абеткою наводять, наприклад, скорочення, справа - їх детальне розшифрування.

Якщо в дипломної роботи спеціальні терміни, скорочення, символи, позначення і таке інше повторюються менше трьох разів, перелік не складають, а їх розшифрування наводять у тексті при першому згадуванні.

3.6. Вступ (3-5 сторінок машинописного тексту).

У вступі до дипломної роботи потрібно висвітлити такі аспекти в наступній послідовності:

  • обґрунтування актуальності теми та її важливість для конкретної галузі підприємства.;

  • законодавче регулювання проблеми (перелік основних законодавчих актів, інструкцій, їх аналіз);

  • новизна досліджуваної проблеми, ступінь її вивченості в економічній літературі (зарубіжній, вітчизняній) та на практиці;

  • предмет та об'єкт дослідження;

  • мета роботи (при формулюванні мети зазвичай відображають орієнтацію на кінцеві результати дослідження та розробку рекомендацій);

  • задачі роботи, які повинні забезпечити досягнення поставленої мети;

  • методика дослідження, основні методи та прийоми аналізу, які використані при виконанні роботи;

  • посилання на використаний пакет програм для аналізу на ЕОМ.

Об'єкт дослідження — це процес або явище, що породжує проблемну ситуацію й обране для вивчення.

Предмет дослідження міститься в межах об'єкта.

Об'єкт і предмет дослідження як категорії наукового процесу співвідносяться між собою як загальне і часткове. В об'єкті виділяється та його частина, яка є предметом дослідження. Саме на нього спрямована основна увага студента, оскільки предмет дослідження визначає тему дипломної роботи, визначеної на титульному аркуші як її назва.

Методи дослідження. Подають перелік використаних методів дослідження для досягнення поставленої в роботі мети. Перераховувати їх треба не відірвано від змісту роботи, а коротко та змістовно визначаючи, що саме досліджувалось тим чи тим методом. Це дасть змогу пересвідчитися в логічності та прийнятності вибору саме цих методів.

Для обґрунтування актуальності теми доцільно використовувати роботи класиків економічної теорії, постанови Верховної Ради України та інші директивні матеріали, короткий аналіз точок зору провідних спеціалістів на проблему. Студент повинний визначити і конкретизувати те коло питань, що він виносить у межі дослідження. У цьому розділі перелічуються використані основні матеріали, визначаються засоби і методи, виконання - дослідження, у тому числі економіко-математичні методи.

Вступ доцільно підправити після виконання основної частини роботи, тому що в даному випадку з'являється можливість більш точно і ясно визначити актуальність теми, мети і задачі дослідження, відбити власні підходи до їх рішення.