Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КТУ дипломн. фінансиста.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
337.41 Кб
Скачать
  1. Критерії оцінювання дипломних робіт

Після закінчення прилюдного захисту державна екзаменаційна комісія проводить закриту нараду, де обговорюються результати захисту і визначається загальна оцінка дипломної роботи за чотирьох бальною системою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно"). При цьому враховуються:

  • повнота відображення в дипломній роботі новітніх досягнень сучасної економічної теорії та діючої практики згідно проблеми дослідження;

  • глибина розкриття теми в цілому та окремих частин;

  • використання практичного матеріалу підприємства або установи в достатньо репрезентативній виборці;

  • здатність студента узагальнювати теоретичний матеріал, проводити економічні розрахунки та аналіз;

  • обґрунтованість висновків та практична спрямованість пропозицій;

  • дотримання вимог щодо оформлення роботи;

  • логічне викладення основних положень роботи на захисті, чіткість відповідей на питання членів екзаменаційної комісії і зауважень керівника.

Пропонуються такі критерії оцінки дипломної роботи державною екзаменаційною комісією:

Відмінно“: Робота є бездоганною, містить елементи новизни, має практичне значення, доповідь логічна, вільна, зі знанням справи, відгук та рецензія позитивні. Студент глибоко аргументує прийняті рішення на підставі загальнонаукових, загальноекономічних і спеціальних дисциплін. Відповіді на запитання членів ДЕК змістовні та повні, демонструють уміння студента професійно відстоювати власну точку зору, а також і те, що він є відмінно підготовленим зі спеціальності з урахуванням теоретичних викладок по фінансовим дисциплінам

"Добре": Тему роботи розкрито, але мають місце недоліки непринципового характеру - зроблено недостатньо глибокий аналіз літературних джерел, нечітко подані елементи новизни, не в повній мірі використані інформаційні матеріали підприємства, доповідь логічна, вільна, але мають місце окремі зауваження в рецензії та відгуку, відповіді на запитання членів ДЕК в основному є вірними по сутності, але не завжди достатньо повні і чітко сформульовані, оформлення роботи в межах вимог.

"Задовільно": Тема в основному розкрита, але мають місце недоліки змістовного характеру - нечітко сформульована мета роботи, теоретичний розділ не має критичного аналізу, в аналітичній частині є надлишок елементів описовості, добір інформаційних матеріалів не завжди обґрунтований, заходи і пропозиції обґрунтовані непереконливо, рецензія і відгук мають окремі зауваження, доповідь по сутності є вірною, але побудована нелогічно, нечітко, має багато неточностей, прочитана за текстом, не всі відповіді на запитання членів ДЕК неповні, припущені істотні неточності в аргументуванні прийнятих рішень на підставі комплексного використання загальнонаукових, загальноекономічних і спеціальних дисциплін, є зауваження щодо оформлення дипломної роботи.

"Незадовільно": Нечітко сформульована мета роботи, розділи погано пов'язані між собою, відсутній критичний огляд сучасних літературних джерел, аналіз виконано поверхово, переважає описовість на шкоду системності і глибині, пропоновані заходи випадкові (з аналізу не випливають), економічне обгрунтування неповне, оформлення роботи не відповідає вимогам, відповіді на запитання членів ДЕК неповні або незадовільні.

Оцінка наукового керівника та рецензента є попередньою. Кінцеве рішення виноситься комісією згідно із загальними результатами захисту.

  1. ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ.

6.1. Загальні вимоги. Дипломна робота, яка претендує на позитивну чи високу оцінку, повинна бути правильно оформлена.

Залежно від особливостей і змісту її складають у вигляді тексту, ілюстрацій, таблиць або їх сполучень і оформлюють на аркушах білого паперу формату А 4 (210 х 297 мм). За необхідності допускається використання аркушів формату АЗ (297 х 420 мм).

Дипломну роботу виконують рукописним засобом, машинописним або машинним (за допомогою комп'ютерної техніки) на одному боці аркушу білого паперу.

Друкарські помилки, описки, графічні неточності, які виявилися під час написання дипломної роботи, можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою та нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним способом. Допускається наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Текст основної частини роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин дипломної роботи «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими літерами симетрично до набору. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розбивку в підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, крапка не ставиться.

Абзацний відступ повинен бути однаковим у продовж усього тексту і дорівнювати п'яти знакам (15 мм).

Відстань між заголовком і подальшим текстом має бути:

РОЗДІЛ 1