Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка (Мова С) .doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
1.22 Mб
Скачать

Лабораторна робота №3 Тема: Використання структур

Завдання

  1. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання, вартість. Є вектор, елементи якого – відомості про книги. Встановити, чи є книги одного автора з однаковою назвою різних років видання. Надрукувати інформацію про ці книги.

  2. Інформація про автомобіль складається з номера, марки, року випуску, прізвища власника. В заданому списку автомобілів визначити і роздрукувати інформацію про вказані автомобілі. Якщо таких автомобілів немає, то повідомити про це. Визначити автомобілі, в номери яких входять цифри 1 і 9. Надрукувати інформацію про них у хронологічному порядку років випуску.

  3. Відомості про учня складаються з його прізвища, імені, домашньої адреси. Задано вектор, елементи якого – структури, що містять інформацію про учнів класу. Перевірити, чи є в класі однофамільці. Надрукувати інформацію про них.

  4. Інформація про автомобіль складається з номера, марки, року випуску прізвища власника. В заданому списку автомобілів визначити і роздрукувати інформацію про вказані автомобілі. Якщо таких автомобілів немає, то повідомити про це. Визначити автомобілі, номери яких складаються з 4 різних цифр.

  5. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання. Є вектор, елементи якого – відомості про книги. Встановити всі книги в назві яких є деяке визначене слово.

  6. В таблиці задано інформацію про назву міста, кількість інститутів, чисельність населення, чисельність студентів. Впорядкувати таблицю по спаданню відношення кількості студентів до чисельності населення.

  7. Відомість про результати зимової сесії містить інформацію: прізвище та ініціали студента , номер групи, оцінки із 3-х предметів: а) математичного аналізу; б) алгебри; в) програмування. Написати програму, що вводить інформацію із відомості і друкує прізвища студентів, що вчаться на “4”, “5” та їхнє процентне співвідношення із іншими.

  8. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання. Є вектор, елементи якого – відомості про книги. Встановити, яка книга найстаріша і яка наймолодша. Знайти книгу з самою довгою назвою.

  9. В множині точок АI в трьохвимірному просторі знайти пару точок з максимальною відстанню між ними ( використати структуру).

  10. Про ліки, які зберігаються на складі, відома інформація: назва, термін зберігання, дата випуску, кількість одиниць, вартість уцінки. Визначити, чи є ліки, для яких вже вийшов термін зберігання і підрахувати їх загальну вартість.

  11. Дано комплексне число z (пара дійсних чисел) і дійсне число . Підрахувати з точністю значення комплексної функції . Для опису комплексного числа використати структуру.

  12. На складі зберігається продукція заводу. Про кожний вид продукції відомо: номер продукції, назва, кількість одиниць, дата випуску, вартість одиниці. Підрахувати вартість продукції, яка випущена в першому кварталі 1992р. і зберігається на складі.

  13. Відомості про книги – це прізвище автора, назва, рік видання. Є вектор, елементи якого – відомість про книги. Знайти всі книги, які видавалися в 1980 році і ім’я автора починається з літери “О”.

  14. На площині задані прямі у вигляді Ах+Ву+С=0. Знайти серед них перпендикулярні та паралельні. Використати структури.

  15. Площини задані коефіцієнтами рівнянь Ах+Ву+Сz+D=0. Впорядкувати їх за відстанями до заданої точки.

  16. У тривимірному просторі задані циліндрів. Знайти максимальну площу серед площ усіх циліндрів. Надрукувати інформацію про знайдений циліндр. У випадку, коли таких циліндрів декілька – вивести інформацію про всі. Для опису циліндру використати структуру.

  17. У тривимірному просторі задано рівняння n куль. Знайти кулі, площа поверхні яких дорівнює об‘єму. Якщо такі кулі існують, то вивести їх параметри (номер, рівняння, площа, об‘єм). Інакше – надрукувати параметри куль, об‘єм яких більший від площі.

  18. У тривимірному просторі задано 2 прямі рівняннями , , де – напрямний вектор і – тої прямої, а – точка на прямій. Знайти рівняння трьох прямих, що проходять через відповідні точки перетину проекцій заданих прямих на координатні площини. Напрямний вектор шуканих прямих дорівнює векторному добутку векторів ,. У випадку паралельності проекцій прямих видати відповідне повідомлення. Для збереження прямої використати структуру.

  19. На площині задані прямі у вигляді Ax+By+C=0. Знайти пару прямих, відстань між якими найближча до середньої. Для збереження прямої використати структуру.

  20. На площині задано n прямокутників із сторонами паралельними осям координат. Знайти площу фігури, що накриває ці прямокутники. Для збереження прямокутника використати структуру.

  21. Задано многочлени , . Знайти площі криволінійних трапецій, обмежених лінями x=a, x=b, ,. Серед всіх вибрати максимальне і надрукувати відповідний многочлен. Для збереження многочлена використати структуру.

  22. Для заданих трикутників на площині порахувати їхню площу і надрукувати ті трикутники, які мають однаковий периметр. Для збереження трикутника використати структуру.

  23. Задано многочлени , . Написати функції, що знаходять добуток і суму двох многочленів, похідну многочлена. Обчислити похідну різниці і суми всіх многочленів. Для збереження многочлена використати структуру.

  24. На площині задано n кіл рівняннями. Знайти кола, площа яких менша за довжину кола. Для збереження кола використати структуру.

  25. Для заданих трикутників на площині знайти рівняння описаних кіл. Для збереження трикутників і кіл використати структури.

  26. Анкета містить відомості про атестацію студентів групи: прізвище та ініціали, номер групи, атестацію (0 або 1) по кожному із п‘яти предметів. Отримати список студентів, відсортований за кількістю неатестованих предметів.

  27. Задано многочлени , . Знайти площі фігур обертання, утворених обертанням ліній навколо осі ОХ обмежених лінями x=a, x=b. Серед всіх вибрати найближче до середнього і надрукувати відповідний многочлен. Для збереження многочлена використати структуру.

  28. Площини задані коефіцієнтами рівнянь Ax+By+Cz+D=0. Знайти серед них перпендикулярні. Для збереження площини використати структуру.

  29. Кругові сектори кіл задано рівняннями кіл і кутами секторів. Знайти площі кругових секторів. Впорядкувати сектори за зростанням площ. Для збереження секторів використати структуру.

  30. Задано многочлени , . Обчислити , де , ­– комплексне. Для збереження многочлена використати структуру.