Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
prog_nav-2009-z-n-4-english.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
03.11.2018
Размер:
110.08 Кб
Скачать

Шкала оцінювання знань

За внутрішньою шкалою навчального закладу в балах

За національною шкалою / За шкалою ECTS

Вноситься до відомості

91–100

А/Відмінно

82-90

В/Добре

75-81

С/Добре

66-74

D/Задовільно

60-65

Е/Задовільно

35-59

FX/Незадовільно з можливістю повторного складання

1-34

F/Незадовільно з обов’язковим повторним курсом

Тобто підсумкова кількість балів, яку необхідно набрати для того, щоб отримати позитивну оцінку складає від 60 до 100 балів.

Для переведення підсумкової оцінки у 100 - бальну шкалу оцінювання знань середньоарифметична підсумкова оцінка множиться на коефіцієнт 20.

Критерії оцінювання знань на екзамені та заліку

Якщо протягом вивчення навчальної дисципліни слухач набрав суму балів 70 – 90, то за його згодою він отримує оцінку В/Добре, С/Добре без складання екзамену; якщо 91 – 100 балів, то за його згодою він отримує оцінку А/Відмінно без складання екзамену. Слухач, який набрав менше 75 балів складає екзамен.

Для тих, хто складає екзамени та заліки критерії оцінювання знань наступні.

Оцінка “відмінно”/ А - виставляється якщо слухач має глибокі і системні знання, вміє узагальнювати теоретичний матеріал, співвідносити загальні знання з конкретними ситуаціями; засвідчив уміння критично оцінювати варіантні підходи щодо сутності норм та уявлень; оволодів навиками аналізувати, моделювати та адекватно оцінювати ситуацію; матеріал викладає логічно, послідовно, переконливо.

Оцінка “добре”/ В, С - виставляється якщо слухач виявив достатньо повні знання курсу; дає правильні, хоча і не завжди повні визначення явищ дійсності; оволодів навичками співвідносити теоретичні знання з конкретними ситуаціями; засвоїв основи аналітичного методу; допускає незначні неточності.

Оцінка “задовільно”/ D, Е – слухач взагалі засвоїв програмний матеріал курсу в передбаченому обсязі з деякими неточностями у визначенні основних правил граматики;фонетики та словотворення, намагається висловити свою думку, хоча і не завжди адекватно; вміє аналізувати набуті теоретичні знання і співвідносити їх з конкретними ситуаціями; виклад матеріалу непослідовний, неточний, з наявними помилками.

Оцінка “незадовільно”/ FX, F – слухач виявив слабкі (відсутність) знання теоретичного програмного матеріалу; не зміг дати визначення; виклад матеріалу непослідовний, нелогічний, фрагментарний, з грубими помилками.

Оцінка “зараховано” виставляється якщо слухач виявив достатньо повні знання курсу; вміє узагальнювати теоретичний матеріал, співвідносити загальні знання з конкретними ситуаціями, засвідчив уміння критично оцінювати варіативні підходи щодо сутності поставлених питань, дає правильні, хоча і не завжди повні відповіді на поставлені запитання; висловлює своє ставлення до варіантних теорій щодо сутності явищ; допускає незначні неточності в розкритті окремих теоретичних положень; матеріал викладає не завжди логічно, послідовно і переконливо.

Оцінка “не зараховано” виставляється якщо слухач виявив слабкі (відсутні) знання теоретичного програмного матеріалу; не зміг дати визначення основних провідних категорій та явищ; відсутні навички адекватної оцінки норм і теорій; виклад матеріалу непослідовний, нелогічний, фрагментарний, неточний, стислий; повна відсутність переконливості в викладенні матеріалу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]