Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
діми і нати (1).docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
136.8 Кб
Скачать

1.3.2 Кадри та фонд оплати праці

Кадри є головною продуктивно силою нашої країни. Залежно від сфери прикладання праці кадри галузей лісового комплексу поділяють на промислово-виробничий і непромисловий. До промислово-виробничого персоналу належать працівники, які працюють у промислових виробництвах (лісозаготівельному, деревообробному і ін.) і до непромислового – працівники, які працюють у непромислових виробництвах та сфері обслуговування.

Кадри галузей лісового комплексу залежно від виконуваних ними функцій поділяються на робітників та службовців. Робітники – це персонал, праця якого безпосередньо пов’язана з предметами праці. Робітників поділяють на основних та допоміжних. Основні робітники беруть участь у виконанні технологічних та транспортних операцій, своєю працею змінюють форму та розміри предмета праці, а сировину і основні матеріали перетворюють у готову продукцію. Допоміжні робітники обслуговують основне виробництво.

У складі службовців виділяють три категорії працівників: керівники, спеціалісти та інші службовці. До керівників належать працівники, які очолюють підприємство, об’єднання та їх підрозділи (директор, головні спеціалісти, начальники). До спеціалістів належать працівники, які виконують інженерно-технічні, економічні та інші розрахунки; комплекс робіт з організації виробництва, праці та прискорення науково-технічного прогресу. До інших службовців належать працівники, які оформляють документи, здійснюють облік та контроль, займаються господарським обслуговування.

На підприємствах лісового господарства виділена окрема категорія персоналу, як лісова охорона, котра здійснює охорону та захист лісу від самовільних рубок, пошкодження шкідниками та хворобами, а також організовує виконання лісогосподарських робіт на закріплених за ними ділянках лісового фонду.

1.4 Характеристика виробничо-господарської діяльності підприємства

1.4.1 Обсяг виробництва та характеристика продукції

Продукція – це матеріалізований результат виробничо-господарської діяльності, призначений для задоволення потреб населення, підприємств і організацій. Продукція характеризується якістю. Якість продукції лісозаготівельного виробництва характеризують сорт, породний склад і призначення лісоматеріалів.

Основною задачею промислових підприємств є найбільш повне забезпечення попиту населення високоякісною продукцією. Темпи росту об’єму виготовлення продукції, підвищення її якості безпосередньо впливають на величину витрат, прибутку і рентабельності підприємства. І тому аналіз роботи підприємств починають з вивчення показників випуску продукції.

ДП “Радехівське ЛМГ” є конкурентоспроможним підприємством. ДП випускає широкий асортимент продукції, яка користується високим попитом як в середині країни, так і за її межами. Підприємство виробляє продукції деревообробки та лісопиляння.

Основні види продукції, їх ціни та обсяг, що випускає ДП “ Радехівське ЛМГ ” представимо в табл. 4.

Таблиця 4

Випуск продукції дп “ Радехівське лмг ” за 2008-2010 роки

Види продукції (за Номенклатурою продукції промисловості (НПП))

Одиниця виміру

РОКИ

2008

2009

2010

всього

вартість продукції з власної сировини у фактичних цінах виробника (без ПДВ і акцизу), тис. грн.

всього

вартість продукції з власної сировини у фактичних цінах виробника (без ПДВ і акцизу), тис. грн.

всього

вартість продукції з власної сировини у фактичних цінах виробника (без ПДВ і акцизу), тис. грн.

Деревина уздовж розпиляна

т.кбм

7,5

5225,9

7,5

5603,9

11,6

6862,7

Вікна, двері, засклені та їх рами

квм

258

23

 

 

 

 

 

шт

54

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вікна

квм

234

17

 

 

 

 

Двері

квм

24

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вікна

шт

30

17

 

 

 

 

Двері

шт

24

6