Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-30.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
211.97 Кб
Скачать

1 Встановлення нацистської диктатури в Німеччині. А.Гітлер

Причинами його виникнення були реваншистські настрої після поразки у війні та підписання принизливих умов Версальсько-го миру, соціальна незахищеність більшої частини населення в результаті зростаючої післявоєнної розрухи, реакція на більшовицьку політику експорту світової революції. Становлення фашистської диктатури. Отримавши доступ до виконавчої влади, нацисти почали послідовну ліквідацію режиму політичної демократії Німеччини.Передусім Гітлер домігся що ліквідував основні права громадян та надав необмежені повноваження каральним органам. В такому становищі нацисти провели нові вибори в рейхстаг, сподіваючись отримати переважну більшість в ньому.

2 Порівняйте головні конференції 2 Світової.

Тегеранська конференція

1943- керівництво 3 союзних держав: СРСР(Сталін), США(Рузвельт),

В.Б.(Чечіль).ВЫдбулося 28 листопада в Тегерані(Уран). Прийняті декларації пор спільні дії у війні протии Німеччини та про співробітництво 3 держав, рішення про відкриття не пізніше 1,09,44

Другого фронту в Європі про післявоєнні кордони Польщі. Делегація СРСР ідучи назустрЫч побажанням союзників обіцяла оголосити війну Японії після розгрому німецької армії.

Ялтинська конференція

1945- глав. Уряду 3 держав у 2 Світовій СРСР, США, В.Б. 4-11лютого в Ялті . Були визначеній узгоджені війскові плани союзних держав і намічені головні принципи їх післявоєнної політики з метою створення міцного миру, системи міжнародної безпеки. Учасники заявили про свою мету знищити німецький мілітаризм і нацизм, були прийняті рішення про створенння в німеччині зон окупації 3 держав, а також франції, у разі її згоди, і про стягнення з Німеччини репарацій, створена ООН.

4

1.Охарактерезуйте явище таке як тоталітаризм, ознаки тоталітарних режимів на прикладі країни

Толітаризм – напрям політичного режиму який з допомогою тотального контролю над усіма сферами суспільного життя, прагне реалізувати якусь агресивну утопію.

ознаки

-однопартійна диктатура,

-Культ вождя,

-партійно-державна еліта,

- контроль над всіми сферами життя,

- репресії, переслідування

2Охарактерезуйте політику сша.

– «солдатський біль» про права виплати військовослужбовцям(Трумен)

-започатковані течії маккартизму і тетчеризму,

- американський мир(Трумен)

- укріплення національної безпеки,

- утворення блоку зх. Країн,

- протидія розвитку комунізму,

- закріпленння пануючої позиції США в світі,

- «справедливай курс»

- новий закон про трудові відносини

5-В 1 Проаналізуйте причини Другої світової війни. •Версальсько-Вашингтонська система, яка встановила несправедливі кордони •підготовка СРСР до світової революції; •неефективність Ліги націй; •фашистські та мілітаристські держави на чолі з Німеччиною, Італією і Японією були невдоволені Версальською системою і прагнули до нового перерозподілу світу, •суперечності між великими державами через глибоку економічну кризу; •політика потурання агресорам, яку проводили Великобританія і Франція; керівництво СРСР,Великої Британії та США несе відповідальність за її розв'язання. 2)Обєднання Німеччини

В 1948 р. три зони Великобританії і США об'єдналися в Бізонію, до яких потім приєдналася Франція (Тризонія), і була проголошена ФРН. У 1949 р. на території радянських зон проголошена НДР. Між ФРН і НДР кордон був з особливим режимом. У 1989 р. він змінився на полегшений режим, після чого почався інтенсивний відтік німців з НДР до Австрії та ФРН. умови об*єднання були викладені в державних договорах між німецькими дердаавми(травень і серпень1990) остаточно закріплені в договорі про остаточне урегулювання «німецького питання»

6-В 1) наслідки Другої світової 1. Це була перемога над нелюдською ідеологією фашизму. найвагоміший внесок зробили СРСР, США, Англія, Франція та Китай. Важливу роль відіграли інші Об'єднані Нації — члени антигітлерівської коаліції..Вирішальний внесок у перемогу зробивСРСР. В цій війні брали участь народи 61 держави, понад 80% людства. Бойові дії проходили на території 40 країн Європи, Азії та Африки. Радянський Союз втратив 27 млн. чоловік Україні вбили 4 млн. мирних жителів, понад 2,2 млн. примусово вигнали на роботу в Німеччину. Перемога врятувала народи світу від фашистського поневолення. Перемога привела до розпаду колоніальної системи. На її уламках пізніше виникло понад 100 нових держав.

Перемога в другій світовій війні сприяла підвищенню міжнародного авторитету Радянського Союзу, посиленню його впливу на світову політику. Промисловість і сільське господарство України були вщент зруйновані, різке скорочення чисельності трудових ресурсів, особливо кваліфікованих кадрів2) Проаналізуйте "Новий курс" Франкліна Рузвельта та його значеня 2Новий курс — заходи із запровадження централізованого планування і стимулювання економіки США, які здійснювались адміністрацією президента США Рузвельта задля подолання Великої депресії в період між 1933 і 1940 рр. Наслідки •Почав працювати соціальний захист •Зменшення кількості банків •Працевлаштування більшості безробітних •закон про справедливі умови праці

-програма допомоги бідним.

7-В

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]