Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
3.63 Mб
Скачать

Додавання зображень і файлів до тексту

У поля форматованого тексту ви можете вставляти скопійовані зображення та файли. Скопіюйте зображення або файл до буфера обміну, клацніть правою кнопкою миші в полі форматованого тексту та виберіть пункт Вставити. Можна також перетягнути зображення або файл у поле форматованого тексту.

Залежно від операційної системи та типу файлів, зображення та файли в полях форматованого тексту можуть іноді відображатися у вигляді вкладень (а не у вигляді зображення).

Клацніть правою кнопкою миші будь-яке зображення чи вкладення для перегляду параметрів меню. Перелік цих параметрів залежить від типу файлу.

1.5 Робота із зображеннями

  1. Перейдіть на сайт із бібліотекою рисунків, у якій потрібно переглянути зображення.

  2. Клацніть ім’я бібліотеки на панелі швидкого запуску або відкрийте меню Дії сайту, виберіть пункт Переглянути весь вміст сайту, а потім у розділі Бібліотеки малюнків виберіть ім’я бібліотеки рисунків.    Вигляд сайту SharePoint і навігація по ньому можуть суттєво змінюватися. Якщо не вдається знайти потрібну команду, кнопку або посилання, зверніться до адміністратора.

  1. Виконайте одну з наведених нижче дій.

  • Щоб відобразити відомості про зображення та стовпці в табличному форматі, клацніть стрілку поруч із командою Подання, виберіть пункт Усі рисунки, а потім – пункт Докладно.

  • Щоб відобразити зображення маленького розміру, клацніть стрілку поруч із командою Подання, виберіть пункт Усі рисунки, а потім – пункт Ескізи.

  • Щоб відобразити зображення в горизонтальній групі із п’яти зображень, клацніть стрілку поруч із командою Подання, виберіть пункт Усі рисунки, а потім – пункт Діафільм.

  • Щоб відобразити всі зображення як презентацію слайдів (незалежно від того, які зараз вибрано зображення), відкрийте меню Дії та виберіть пункт Переглянути як слайди.

Щоб створити подібну автоматичну презентацію слайдів на сторінці, ви можете вставити веб-частину показу слайдів для бібліотеки зображень, яка дає змогу керувати тривалістю показу зображення, порядком їх відображення (довільно чи послідовно) і способом відображення деяких властивостей зображень.

  • Щоб показати лише вибрані зображення, які потрібно показати, клацніть стрілку поруч із командою Подання та виберіть пункт Вибрані рисунки.

  • Бібліотеку рисунків не можна відобразити у вікні табличного подання даних.

  • Якщо команди Докладно, Ескізи та Діафільм не відображаються, переконайтеся, що зараз використовується стиль подання за промовчанням.

Перегляд і змінення властивостей зображень

  1. Перейдіть на сайт із бібліотекою рисунків, у якій потрібно переглянути та змінити властивості зображень.

  2. Клацніть ім’я бібліотеки на панелі швидкого запуску або відкрийте меню Дії сайту, виберіть пункт Переглянути весь вміст сайту, а потім у розділі Бібліотеки малюнків виберіть ім’я бібліотеки рисунків.

Вигляд сайту SharePoint і навігація по ньому можуть суттєво змінюватися. Якщо не вдається знайти потрібну команду, кнопку або посилання, зверніться до адміністратора.

  1. Щоб відкрити діалогове вікно властивостей зображення, виконайте одну з наведених нижче дій.

  • Якщо в поточному поданні відображаються ескізи, виберіть ескіз. Тепер, щоб змінити властивості зображення, на стрічці діалогового вікна натисніть кнопку Редагувати елемент.

  • Якщо в поточному поданні відображаються докладні відомості про зображення, наведіть вказівник на ім’я, клацніть стрілку розкривного меню Редагування та виберіть команду Переглянути властивості або Редагувати властивості.

Якщо не вдається знайти меню Редагування, переконайтеся, що поточне подання містить стовпець Ім’я (з посиланням на документ із меню "Редагування").

  1. Внесіть зміни до властивостей зображення. Ви можете виконати такі дії:

  • Змінення імені. Наприклад, кілька зображень у бібліотеці мають однакові імена, а вам потрібно, щоб вони відрізнялися.

  • Додавання дати зйомки фотографії. Наприклад, вам потрібно хронологічно впорядкувати зображення та відстежувати їх.

  • Введення опису зображення. Наприклад, потрібно надати докладніші відомості про зображення для інших користувачів.

  • Введення одного чи кількох ключових слів. Наприклад, потрібно полегшити пошук зображень або створювати настроювані подання.

Залежно від настройок бібліотеки рисунків, для перегляду й редагування можуть бути доступні й інші властивості.

  1. Натисніть кнопку Зберегти.

Щоб змінити зображення за допомогою команди Редагувати, необхідно, щоб на комп’ютері було інстальовано редактор зображень, сумісний із програмою SharePoint, наприклад Microsoft Office Picture Manager.

Якщо у вас немає редактора зображень, сумісного із програмою SharePoint, можна редагувати зображення, вносячи потрібні зміни та зберігаючи файли, та перезаписуючи вихідні файли.

  1. Перейдіть на сайт із бібліотекою рисунків, у якій потрібно змінити зображення.

  2. Клацніть ім’я бібліотеки на панелі швидкого запуску або відкрийте меню Дії сайту, виберіть пункт Переглянути весь вміст сайту, а потім у розділі Бібліотеки малюнків виберіть ім’я бібліотеки рисунків.

   Вигляд сайту SharePoint і навігація по ньому можуть суттєво змінюватися. Якщо не вдається знайти потрібну команду, кнопку або посилання, зверніться до адміністратора.

  1. Виберіть одне або кілька зображень.

  2. Відкрийте меню Дії та виберіть команду Редагувати.

Відкриється редактор зображень, сумісний із програмою SharePoint, якщо він є.

  1. Відредагуйте зображення, а потім вийдіть із редактора зображень.

  2. Щоб повернутися до бібліотеки, виберіть команду Повернутися до Ім’я бібліотеки рисунків.