Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна робота.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
3.63 Mб
Скачать

1.8 Налаштування параметрів презентації

Коли потрібно провести презентацію для невеличкою групи, проте її члени перебувають у різних місцях і їх неможливо зібрати докупи або деякі глядачі не можуть взяти участь, спробуйте транслювати цю презентацію. До трансляції можна долучити пряму відео- та аудіопередачу, створивши ефект реальної присутності. Трансляцію можна як провести в реальному часі, так і записати та зберегти, щоб глядачі отримали її згодом.

Рис. 17 Ескізи презентації

Монітор доповідача. Так доповідач бачить презентацію на своєму екрані. Зауважимо, що відеозображення доповідача відсутнє, навіть якщо презентація включає пряму відеозйомку.

Мікрофон (можуть бути різноманітні моделі та типи)

Комп'ютер і відеокамера

Вигляд презентації для аудиторії. Можна помітити, що глядачі бачать відеотрансляцію (якщо вона присутня у презентації) у лівому верхньому кутку вікна браузера.

У цій статті розглядається устаткування, потрібне для проведення та перегляду трансляції презентації, і пропонуються поради з настройки трансляції. Докладні інструкції з трансляції див. у довідці Microsoft PowerPoint.

Настройка трансляції для малої групи (не більше 10 комп'ютерів), члени якої перебувають в одній інтрамережі, не потребує багато устаткування або технічної кваліфікації. Зокрема, доповідачеві знадобляться:

  • Microsoft PowerPoint 2002 або PowerPoint 2003 та Microsoft Internet Explorer 5.1 або новішої версії.

  • Комп'ютерна відеокамера, підключена згідно з інструкціями виробника, якщо презентація має включати відеозйомку. (Звичайно відеокамерою знімається сам доповідач під час презентації.) Пам'ятайте, що цифрова відеокамера з інтерфейсом IEEE 1394 непридатна для транслювання презентацій.

  • Комп'ютерний мікрофон, підключений згідно з інструкціями виробника.

  • Microsoft Outlook® або інший поштовий клієнт для запрошення глядачів на трансляцію.

  • Спільний комп'ютер або сервер, доступ до якого для перегляду презентації мають усі глядачі.

Якщо сервера або спільного комп'ютера немає, для транслювання можна скористатися одним із численних постачальників послуг Windows Media. Детальні відомості з налаштування параметрів трансляції через постачальника можна знайти на головній сторінці POWER POINT 2010.

Презентація зберігається у форматі HTML, тому всім членам аудиторії необхідний браузер (рекомендовано використовувати Internet Explorer 5.1 або пізнішої версії) і доступ до сервера або комп'ютера, де зберігається презентація або з якого здійснюється її пряма трансляція.

Щоб взяти до уваги всі чинники, необхідні для транслювання презентації, ознайомтеся з нижченаведеними порадами.

  • Якщо ви бажаєте скористатися постачальником послуг Windows Media, приділіть час створенню облікового запису та ознайомленню з порядком і правилами надання послуг, щоб переконатися, що цей постачальник відповідає вашим вимогам.

  • Якщо трансляція записується для подальшого перегляду, не забудьте надіслати глядачам посилання на її початкову сторінку.