Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма_ Наскризна_практика.doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Завдання 7. Розв’язання аналітичних задач засобами Excel

З використанням засобу Пошук Рішення розв’язати аналітичну задачу згідно з варіантом, що вказує викладач.

Завдання 8. Формування звіту з практиці в середовищі Word

Завантажити редактор Word. Створити файл з ім'ям "Документ1" і встановити стандартні параметри сторінки, шрифту і абзаців. Розміри всіх полів – 2 см; шрифт – Arial або Times New Roman, розмір – 14 пт, начертання – звичайне, вирівнювання тексту по ширині, відступ – 1,27 (1,25 см), полуторний міжрядковий інтервал. Номер сторінки вказати в правому верхньому куті листа. В колонтитулі вказати Прізвище, ініціали, групу студента. На титульному листі номер не ставити, колонтитул не виводити. Системне ім'я "Документ1" замінити ім'ям користувача, наприклад, "Отчет_Марева".

Ключові слова «Вступ», «Постановка задачі», «Завдання 1», «Завдання 2», «Завдання 3», «Висновки» оформляються стилем «Заголовок1». У кінці звіту наводиться зміст. Введення, висновки і зміст друкувати на окремих листах.

Перед таблицею робиться надпис з номером і назвою таблиці. Вирівнювання рядка – по правому краю. Рекомендується розташовувати таблицю цілком на одному листі.

Діаграми і графіки виводяться з позначеними на них назвою діаграми, назвами координат, координатною сіткою і оптимально підібраним оформленням. Під діаграмою робиться пояснювальний надпис з номером і назвою діаграми. Вирівнювання рядка – по центру.

Копії екрана, виконані за допомогою комбінації Alt-PrintScreen супроводити пояснювальним написом, наприклад, “Рис. 1. Результати фільтрації за допомогою автофільтру" під малюнком. Вирівнювання рядка – по центру.

Послідовно описати в тексті звіту постановку та порядок виконання завдань 1-7. По технології OLE вставити в звіт таблиці результатів (копії діаграм) з бордюрами, налагодити форматування за місцем розміщення. Звіт доповнити пояснювальними текстами і роздрукувати. Об'єм звіту - до 20 стор.

Загальні вимоги щодо організації та проведення виробничої та фінансово-аналітичної практик Мета та задачі практики

Метою практики студентів є:

закріплення теоретичних знань, отриманих під час вивчення нормативних дисциплін за спеціальністю фінанси, а також професійно-орієнтованих дисциплін за вибором вузу та студентів;

набуття вмінь та навичок обробки економічної інформації та роботи зі звітністю підприємств (установ, організацій);

формування вмінь та навичок проведення економічного аналізу, застосування методів наукових досліджень для розв’язання економічних проблем, здійснення комплексних проектних розробок по відношенню до обраного об’єкту проходження практики;

набуття певних умінь i навичок виконання професійних обов’язків фахівця з фінансів на робочому місці на базі практики.

Задачі практичної підготовки студентів:

Для студента важливо під час проходження практики:

поглибити, розширити, систематизувати та закріпити знання із курсів загальнотеоретичної, загальноекономічної та спеціальної підготовки;

ознайомитись із сучасними формами та методами організації i технологіями робіт фінансового менеджера на підприємствах різних форм господарювання та у фінансових установах;

набути вмінь та навичок за напрямками майбутнього професійної діяльності: розробка та вдосконалення економічних методів управління; аналіз, оцінка та прогноз ефективності виробничої, комерційної та фінансової роботи на підприємствах, в організаціях, установах та їх підрозділах; комплексне дослідження фінансового стану об’єкта; оцінка внутрішніх виробничо-ресурсних можливостей зростання прибутковості, рентабельності та ліквідності; розробка рекомендацій щодо підвищення ефективності фінансової діяльності підприємств, бюджетних установ та фінансових організації.