Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лукянчук.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.92 Mб
Скачать

2.3 Розробка програмного забезпечення

Autoplay Media Studio - потужна програма для створення меню автозавантаження CD/DVD. Ця програма створить всі необхідні файли для автозапуску і його графічну оболонку. Користувачеві залишиться лише записати готовий проект на свій CD/DVD.

Рисунок 2.13 – Оболонка програми Autoplay Media Studio

Autoplay Media Studio не вимагає від користувача жодних особливих знань і дуже простий в освоєнні, має дружній і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Додаток, який буде створено Autoplay Media Studio в кінці роботи, представлений у вигляді об'єктної моделі. Ця модель складається з групи окремих сторінок. На цих сторінках можна розміщувати об'єкти, які можуть бути графікою, музикою, текстом, відео, Flash, HTML і ін.

Будь-якому елементу можна призначити певну дію. Наприклад, при наведенні на малюнок курсора миші, може виникати текст з коментарями, при натисненні на кнопку "Play" почне програватися фільм і так далі. Програма надає сотні різних дій, які можна пов'язати з об'єктами. У Autoplay Media Studio присутня велика кількість вже готових шаблонів.

Autoplay Media Studio має широкі можливості і багатий набір інструментів для розробки мультимедійних проектів. Використовувати програму можна не лише для створення файлів автозапуску, але і, наприклад, для розробки інтерактивного повчального софтвера або мультимедійної презентації.

Програма дозволяє створювати меню, презентації, мультимедійні застосування, Mp3-плєєри, ігри і багато що інше. Вона дозволить вам створювати повноцінні windows-застосування, що містять графіку, анімацію, музичний супровід (у тому числі і у форматі Mp3). Ця програма підійде як початківцям, так і професіоналам.

Створює невеликі незалежні exe-застосування і має все, що вам необхідне. З його допомогою ви зможете створювати мультимедійні програми, не витрачаючи цілі місяці на вивчення складних мов програмування.

Ваш кінцевий файл autorun.exe буде стислий і оптимізований для запуску програм і файлів по відносних дорогах, наприклад .../audio/mysong.mp3 . Вживання стискування даних дозволяє робити дуже компактні програми.

При старті програми ви бачите редактор майбутнього застосування і вікно в якому можна вибрати шаблон або створити свій власний. У це вікно можна вставити звичайні кнопки з прив'язаними до них командами, або графічні кнопки з трьома станами і прозорими ділянками будь-якої форми. Картинки, AVI, WAV, Mp3 файли - все це також можна вставити як об’єкти.

Цей програмний засіб будує багатосторінкові (багатоекранні) застосування. Це означає, що створивши першу форму, Ви можете додати до неї другу, третю і вставити кнопки переходу між ними. Програма дозволяє використовувати анімовані файли GIF і при цьому управляти запуском анімації, її зупинкою або запускати на безкінечне програвання. Є можливість створювати додатки без стандартного заголовка і навіть додатка будь-якої не прямокутної форми Windows.

Цей програмний засіб має безліч переваг не доступних іншим програмам, а саме:

Rich Text Object. Новий об'єкт дозволяє Вам відображувати форматований текст (.rtf) в своєму проекті. Підтримує фонову прозорість, форматування тексту як в режимі дизайну, так і під час виконання.

Slideshow Object. Об'єкт слайдшоу дозволить Вам показувати ряд зображень. Об'єкт підтримує автоматична зміна розмірів, масштабування і переходи між зображеннями.

Checkbox Object. Новий чекбокс використовує стандартне управління чекбоксом Windows, але робить це на новому рівні, дозволяючи використовувати прозорий фон і зміну кольору тексту залежно від положення миші.

Radio Button Object. Новий об'єкт радіокнопки прекрасне рішення для тестів. Радіокнопки підтримують прозорість фону і зміна кольору тексту залежно від стану миші. Додана також автоматична обробка вибору і угрупування кнопок.

Багато стічний текст на кнопках. Ви можете додавати багаторядковий текст з автоматичним перенесенням слів, визначати відступи і поля.

Підтримка Thumbnail в провіднику файлів. Провідник файлів тепер підтримує зображення попереднього перегляду, тепер стане набагато простіше визначати розташування файлів.

Друк сторінки під час виконання додатка дозволяє Вам друкувати сторінки під час виконання додатка, включає можливість показу діалогу друку, масштабування сторінок.

Автоматична зміна розмірів і позиціонування об'єктів. Нові можливості Auto-resize для кожного об'єкту дозволяють Вам управляти розмірами і позиціонуванням об'єктів залежно від розміру сторінки проекту. Це значно спростить Ваше завдання, наприклад при створенні проекту із змінними розмірами сторінок і дозволить виглядати Вашим сторінкам так, як Ви хочете при будь-якій зміні розмірів.

Пошук за ключовими словами на сторінках. Ви можете визначити список ключових слів для кожної сторінки. І при виконанні додатка використовувати нові дії для пошуку сторінок з потрібними ключовими словами, створювати індексну таблицю ключових слів, показувати користувачеві діалог пошуку за ключовими словами.

Всі панелі і вікна можна вільно переміщати, підбирати їх розміри, а також змінювати конфігурацію на свій розсуд. Виконавши команду View > Workspace Layouts, можна вибрати один з багаточисельних варіантів розташування панелей і вікон, для різного дозволу екрану.

У новий реліз Autoplay Media Studio також була включена утиліта Button Maker для створення кнопок і роботи з ними. Викликати її можна, вибравши однойменну строчку, в контекстному меню об'єкту Button. C допомогою цієї утиліти можна швидко змінювати форму і напис на кнопці, управляти гарнітурою шрифту і так далі. В правій частині вікна програми Button Maker розташовано спеціальне віконце попереднього перегляду, в якому можна тут же "випробувати" створений об'єкт, покликавши по ньому мишею. Зроблену в Button Maker кнопку можна зберегти у форматі *.btn. Цей формат, по суті, є найзвичайнішим zip-архівом, який містить графічні файли для створеного об'єкту. У цьому можна легко переконатися, відкривши такий файл за допомогою будь-якого архіватора, що підтримує формат Zip.

Рисунок 2.14 – Вікно створення кнопок