Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
31(6)-Soc-Indexes Methodology.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
1.83 Mб
Скачать

Конструювання індексу в режимі групування його базових значень в межах послідовно розташованих інтервалів

1. Обчислюємо частотні та відсоткові розподіли індексів unitym та unitys. Як привести спостережувані розподіли до структури шкали із 5-ма фіксованими значеннями у відповідності до її концептуалізації, виконаної раніше?

2. Програмуємо інтервали для unitym_1 із застосуванням синтаксу. Наприклад:

IF (unitm >= 1 & unitm <= 1.5) unitm_1 = 1 .

EXECUTE .

IF (unitm > 1.5 & unitm <= 2.5) unitm_1 = 2 .

EXECUTE .

3. В ручному режимі допрограмовуємо змінну (Label, Values).

4. Аналізуємо частотні та відсоткові розподіли для Львова та Донецька.

5. Ті самі дії виконуємо для unitys_1.

Семінарське (до теми 6)

Практичні вправи із концептуалізації соціологічних індексів.

А. Групу розділяємо на 4 підгрупи. Кожна з груп виконує одне зі завдань:

  1. На основі анкети опитування „Львів-Донецьк 2004” підібрати набір декількох змінних (від 4-х до 6-ти) для інтегрованого вимірювання в середовищі змінних v11.1 – v11.16. Виконати логічне конструювання індексу (наразі без обчислення нової змінної за допомогою SPSS): а) його назву; б) структуру кодів шкали (як середнє; як суму); в) значення 3-х кодів (мінімального, середнього, максимального); г) перевірка узгодженості розподілів дискретних ознак за допомогою коефіцієнта Альфа-Кронбаха.

  2. На основі анкети опитування „Львів-Донецьк 2004” підібрати набір декількох змінних (від 4-х до 6-ти) для інтегрованого вимірювання в середовищі змінних v14.1 – v14.15. Виконати логічне конструювання індексу (наразі без обчислення нової змінної за допомогою SPSS): а) його назву; б) структуру кодів шкали (як середнє; як суму); в) значення 3-х кодів (мінімального, середнього, максимального); г) перевірка узгодженості розподілів дискретних ознак за допомогою коефіцієнта Альфа-Кронбаха.

  3. На основі анкети опитування „Львів-Донецьк 2004” підібрати набір декількох змінних (від 4-х до 6-ти) для інтегрованого вимірювання в середовищі змінних v23 – v39. Виконати логічне конструювання індексу (наразі без обчислення нової змінної за допомогою SPSS): а) його назву; б) структуру кодів шкали (як середнє; як суму); в) значення 3-х кодів (мінімального, середнього, максимального); г) перевірка узгодженості розподілів дискретних ознак за допомогою коефіцієнта Альфа-Кронбаха.

  4. На основі анкети опитування „Львів-Донецьк 2004” підібрати набір декількох змінних (від 4-х до 6-ти) для інтегрованого вимірювання в середовищі змінних v50 – v63; v66 – v75. Виконати логічне конструювання індексу (наразі без обчислення нової змінної за допомогою SPSS): а) його назву; б) структуру кодів шкали (як середнє; як суму); в) значення 3-х кодів (мінімального, середнього, максимального); г) перевірка узгодженості розподілів дискретних ознак за допомогою коефіцієнта Альфа-Кронбаха.

Б. Кожна з підгруп презентує свій індекс іншим.

В. Конструюємо індекси (кожна із бригад – свій): обчислення за допомогою SPSS нових змінних в режимі середнього; в режимі суми.

Г. Проводимо порівняльний аналіз сконструйованих індексів між Львовом і Донецьком за допомогою порівняння середніх двох незалежних числових вибірок.

Д. Трансформуємо сконструйовані індекси в режимі групування базових значень в межах послідовно розташованих інтервалів (окремо: для індексу-суми; для індексу-середнього).

19

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]