Добавил:
Допоможу чим зможу) Відсигнальте якщо знайшли шось корисне) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
60
Добавлен:
15.12.2017
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Збереження документа

Зберегти поточний документ на жорсткому диску можна традиційним способом за допомогою команди Файл-Сохранить как... (рис. 2.11). Однак команда має додаткові опції збереження, які вибираються з поля зі списком Тип файла.

Поле Тип файла може набувати такі значення:

  • Веб-страница, полностью (*.htm; *html) — щоб зберегти всі файли, необхідні для відображення цієї сторінки,включаючи малюнки, кадри і таблиці стилів. У цьому разі в папці, де зберігається сторінка, буде створено вкладену папку з тим самим ім'ям. У ній зберігаються вбудовані елементи сторінки — графіка, звук, відео. Надалі можна переглядати таку сторінку разом з усіма вбудованими компонентами.

  • Веб-apxuв для электронной почты (*.mht) — щоб зберегти всю інформацію, необхідну для відображення цієї сторінки, у вигляді одного файлу в кодуванні МІМЕ. В цьому разі всі вбудовані елементи буде включено в один файл*.mht. Ця опція дає змогу відправляти й отримувати Web-сторінки за допомогою клієнтських поштових програм (наприклад, Outlook Express).

  • Веб-страница, только HTML (*.htm; *html) — щоб зберегти тільки поточну HTML-сторінку; при цьому не збережуться малюнки, звукові ефекти та інші файли.

  • Только текст (*.txt) — щоб зберегти тільки текст, що міститься на поточній Web-сторінці, у звичайному текстовому форматі.

Рис.10. Вікно збереження сторінки

Якщо в активному документі міститься гіперпосилання, то документ, на який воно вказує, може бути збережений без відкривання самого документа. Для цього достатньо клацнути правою кнопкою на гіперпосиланні і з контекстного меню вибрати команду Сохранить обьект как....

Існує можливість зберегти малюнок з Web-документа на жорсткому диску у вигляді окремого файлу. Для цього треба клацнути правою кнопкою на малюнку і з контекстного меню вибрати команду Сохранить рисунок как....

Вибраний малюнок можна також зберегти як малюнок робочого столу. Для цього в контекстному меню слід вибрати команду Сделать рисунком рабочего стола.

Друк документа

Перед друком Web-документа (як і при друкуванні документів з інших додатків Windows) необхідно встановити параметри сторінки: розмір аркуша, орієнтацію, ширину полів, колонтитули. Це можна зробити за допомогою команди Файл-Параметри страницы, яка відкриває вікно параметрів сторінки. Більшість параметрів задаються традиційним способом.

У колонтитулах крім звичайного тексту можна використовувати ряд спеціальних символів, наведених у таблиці.

Символи

Буде надруковано

&w

Заголовок вікна

&u

Адреса сторінки (URL)

&d

Дата в короткому форматі (як це задано у вікні "Языки и стандарты" панелі управління)

&D

Дата в повному форматі (як це задано у вікні " Языки и стандарты " панелі управління)

&t

Час у форматі, заданому у вікні " Языки и стандарты " панелі управління

Час у 24-годинному форматі

Номер поточної сторінки

Повна кількість сторінок

&b

Центрований текст, що йде відразу за зазначеними символами

&b&b

Після першого символа "&b" - центрований текст, після другого "&b" - вирівняний по правому полю

&&

Одиночний амперсанд (&)

Після того, як параметри сторінки для друку встановлено, можна переходити безпосередньо до друку за допомогою команди Файл-Печать...

Вікно друку містить кілька додаткових функцій (рис. 2.12):

  • якщо сторінка розбита на фрейми, то можна надрукувати кожний фрейм окремо або всі разом (у тому числі —кожний на окремому аркуші);

  • аби в кінці документа надрукувати таблицю з URL-адресами всіх посилань, які містяться в документі, треба встановити прапорець Печать таблици ссылок.

  • для того щоб роздрукувати одразу всі документи, на якіроблять посилання з цієї сторінки, треба встановити прапорець Печать связанных документов.

Рис. 2.11. Вікно друку

 

Соседние файлы в папке Лаби (умови)