Добавил:
Допоможу чим зможу) Відсигнальте якщо знайшли шось корисне) Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
60
Добавлен:
15.12.2017
Размер:
2.93 Mб
Скачать

Автономний перегляд сторінок (offline)

Функція автономного перегляду сторінок забезпечує:

  • перегляд Web-сторінок у разі відсутності з'єднання з Internet — в автономному режимі;

  • синхронізацію Web-сторінок, призначених для автономного перегляду, за встановленим розкладом. Процедура синхронізації полягає у збереженні сторінок в кеш-пам'яті браузера.

Зробити Web-сторінку доступною для перегляду в автономному режимі можна на етапі додавання закладки в папку Избранное, встановивши у вікні "Добавление в избранное" прапорець Сделать доступной автономно (як описано вище). У цьому разі параметри доступу задаються за допомогою майстра автономного перегляду, який запускається при натисненні кнопки Настройка.

Рис. 2.9. Вікно властивостей посилання

Якщо закладку на Web-сторінку вже створено, можна скористатись вікном "Упорядочить избранное":

  • виділити  закладку  і  встановити  прапорець  Сделать доступним автономно. В результаті з'явиться кнопкаСвойства;

  • натиснути кнопку Свойства і у вікні властивостей (рис. 2.9) на вкладках Расписание і Загрузка задати параметри автономного доступу.

На вкладці Расписание можна вибрати спосіб синхронізації: ручний або автоматичний. Встановлення опції Только при виборе команди "Синхронизировать" в меню "Сервис" задає ручний режим синхронізації за допомогою зазначеної команди. Вибір опції Используя следующие расписания дає змогу виконувати синхронізацію за визначеним розкладом. Для створення нового розкладу, видалення або зміни існуючого призначені кнопки Добавить..., Удалить, Изменить....

На вкладці Загрузка можна вказати глибину завантаження — кількість посилань і вкладених посилань, починаючи з поточної сторінки, які повинні бути доступні в автономному режимі. Можна також задати обмеження за обсягом дискового простору, що виділяється для зберігання цієї сторінки, і встановити опцію відправлення поштового повідомлення у разі зміни сторінки. Якщо Web-вузол, що містить сторінку, потрібно зареєструвати, на цій же вкладці вказується ім'я і пароль доступу до нього.

Журнал відвідувань (панель "Журнал")

У журнал відвідувань (рис. 2.10) автоматично в хронологічному порядку заносяться всі URL-адреси, за якими звертався користувач протягом певного часу (зазвичай — протягом 3-4 тижнів), причому їх можна використовувати як закладки.

Для задання періоду зберігання посилань у журналі відвідувань необхідно в меню Сервис вибрати команду Свойства обозревателя, перейти на вкладку Общие і в секції Журнал зазначити потрібну кількість днів. Кнопка Очистить у цій секції дає змогу видалити з журналу всі посилання.

Для відкриття (закриття) журналу відвідувань можна скористатися командою Вид-Панели обозревателя-Журнал (Ctrl+H) або кнопкою Журнал панелі інструментів.

Рис. 2.10. Вікно браузера з панеллю журналу відвідувань

За допомогою кнопки Вид у журналі відвідувань можна вибрати спосіб упорядкування гіперпосилань:

  • за датою відвідування;

  • належністю до Web-вузлів;

  • частотою відвідування;

  • порядком відвідування.

Кнопка Поиск надає можливість для організації пошуку гіперпосилання, якщо відома його частина.

Соседние файлы в папке Лаби (умови)