Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова (1).docx
Скачиваний:
110
Добавлен:
10.12.2016
Размер:
519.53 Кб
Скачать

2.2 Порівняння програм особистого страхування різних страхових компаній

На ринку страхування представлений широкий вибір програм страхування від нещасного випадку. Рейтинг даних компаній за рівнем страхових виплат наведений в додатку В.

Як видно з додатку, рівень страхових виплат по страхуванню від нещасних випадків протягом 2016 року складав 18,67%. Тобто страховики заробляють на даному виді страхування високі доходи.

Для порівняння програм страхування від нещасних випадків оберемо страхові компанії, які знаходяться на різних позиціях (таблиця 2.4).

Таблиця 2.4

Порівняльна характеристика полісів страхування від нещасного випадку провідних страхових компаній

Показник

Альфа Страхування [13]

Провідна [14]

АХА Страхування [12]

Умови захисту за страховим полісом

  • травма

  • тимчасова втрата непрацездатності

  • втрата непрацездатності з виходом на інвалідність

  • смерть

  • травма

  • тимчасова втрата непрацездатності

  • втрата непрацездатності з виходом на інвалідність

  • смерть

  • травма

  • тимчасова втрата непрацездатності

  • втрата непрацездатності з виходом на інвалідність

  • смерть

Термін дії договору страхування

1 рік

1 рік

1 рік

Місце дії договору

Україна

Україна/необмежено

Україна

Страхова сума

мін. 1 000 грн.

макс. 100 000 грн.

мін 1 500 грн

макс. 50 000 грн.

мін. 1 000

макс. 70 000 грн.

Вік страхувальника

До 70

До 70

До 70

З таблиці 2.4 ми бачимо що покриття за страховим полісом в усіх трьох компаніях однакове, як і термін дії, страхова сума, як мінімальна так і максимальна лише дещо відрізняються.

Високий відсоток виплат згідно додатку В здійснила СК «Провідна».

Договір страхування від нещасних випадків СК «Провідна» можуть придбати дієздатні фізичні особи, резиденти та нерезиденти України, бажають укласти договір страхування на свою користь чи на користь будь-якої фізичної особи віком від 1 до 70 років.

За бажанням Страхувальника договір може діяти на території України або всього світу (окрім зон військових дій і озброєних конфліктів).

Страховий захист за договором діє 24 години на добу або під час виконання службових обов'язків і, за бажанням Страхувальника, може поширюватися на час занять спортом тощо.

Cтраховая виплата здійснюється:

- при тимчасовому розладі здоров'я Застрахованого внаслідок нещасного випадку - у розмірі відповідного відсотка від страхової суми, визначеного на підставі Таблиці страхових виплат (від 3 до 100% залежно від травми);

- при тимчасовій втраті працездатності Застрахованою особою - у розмірі 0,15 - 0,2 % від страхової суми за кожен день непрацездатності (лікування), але не більше 50 % від страхової суми;

- у разі встановлення інвалідності (в т.ч. зміна групи інвалідності на вищу) : ІІІ групи - у розмірі 50 % страхової суми; ІІ групи - 70 % страхової суми; І групи - 100 % страхової суми;

- у разі смерті Застрахованої особи внаслідок нещасного випадку або первинного гострого захворювання - у розмірі 100 % страхової суми.

Цікавою є програма страхування «Талісман Дитячий». Дитина може бути застрахована від раптових і непередбачених подій, що можуть статися внаслідок впливу різних зовнішніх чинників (фізичних, хімічних, технічних тощо):

- травматичних ушкоджень здоров’я (переломів, вивихів, розривів органів, зв’язок, сухожиль тощо), втрати органів і частин тіла, опіків, обморожень, вогнепальних поранень, утоплення, теплового удару, шокового стану тощо внаслідок стихійних явищ, пожежі, вибуху, ураження електричним струмом (атмосферною електрикою), аварії, протиправних дій третіх осіб тощо;

- випадкових гострих отруєнь, укусів змій, отруйних комах,собак, кліщового енцефаліту (енцефаломієліту), поліомієліту, правця, сказу тощо .

Можливі три варіанти страхового покриття при страхуванні дітей від нещасних випадків.

Варіант 1: установлення первинної інвалідності; тимчасовий розлад здоров’я; смерть.

Варіант 2: установлення первинної інвалідності; смерть.

Варіант 3: тимчасовий розлад здоров’я; смерть.

Додатково за цим договором можна застрахувати відповідальність перед третіми особами за шкоду, яку дитина може нанести їх життю, здоров'ю та (або)  майну.

«Талісман Здоров’я» забезпечує комплексний захист застрахованих осіб на випадок розладу здоров`я. Продукт включає одночасно два види страхування: забезпечує страховий захист застрахованої особи на випадок захворювання, а також передбачає страхування від нещасних випадків. Перевагами «Талісман Здоров’я» для фізичної особи, крім оперативності оформлення полісу і можливості вибору оптимального страхового покриття із запропонованих варіантів, оплати страхового платежу в розстрочку, є можливість отримати страхову виплату напряму (при добровільному медичному страхуванні СК «Провідна» направляє виплату на рахунок медзакладу).

Страхування від нещасного випадку від СК «АХА Страхування» – це програма добровільного страхування, яка гарантує клієнтам компенсацію грошових витрат, пов’язаних з травмою, втратою дієздатності.

Страхування від нещасного випадку передбачає виплату за таких наслідків нещасного випадку: травма; тимчасова втрата працездатності; втрата дієздатності з виходом на інвалідність ( III, II чи I групи); смерть.

Страхова компанія «АХА Страхування» пропонує програми, які призначені для різних категорій клієнтів: дорослих та дітей, спортсменів – любителів та професіоналів, людей, які подорожують Україною, осіб різних спеціальностей, тощо.

Щодо СК «Альфа Страхування», то поліс страхування від нещасних випадків дуже схожий на поліс СК «АХА Страхування», а високі премії за договорами страхування забезпечуються примусовим страхуванням багатьох клієнтів банку Групи Альфа.