Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_EFP.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.03.2016
Размер:
450.56 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки УкРаїни

Вінницький національний технічний УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра підготовки менеджерів

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

до виконання контрольної роботи

з дисципліни „ Економіка і фінанси підприємства

для слухачів спец. 7.03060101 «Менеджмент організацій та адміністрування»

заочної форми навчання

Вінниця – 2015

1. Загальні вказівки

Дані методичні вказівки розраховані для студентів заочної форми навчання, які здобувають другу вищу освіту за спеціальністю „Менеджмент організацій та адміністрування”.

Курс “Економіка та фінанси підприємства” є базовою загальноекономічною дисципліною для майбутніх спеціалістів, оскільки охоплює всі ключові розділи прикладної економіки, організації та забезпечення ефективного господарювання на рівні основної структурної ланки суспільного виробництва, дає необхідну сукупність теоретичних і практичних знань з управління ринковою економікою на сучасному етапі її розвитку в Україні.

Представлена дисципліна базується не тільки на власних логіці й змісті, а й на вихідних методологічних положення суміжних економічних дисциплін, зокрема “Макроекономіки”, “Мікроекономіки”, “Маркетингу”, “Менеджменту”, “Фінансів”, “Статистики” та “Бухгалтерського фінансового обліку”.

Курс „Економіка та фінанси підприємства” включає вивчення таких основних понять як: основні задачі і напрямки створення підприємства, класифікація і структура підприємства; ресурсне забезпечення діяльності підприємства – поняття, класифікація та структура персоналу, загальну характеристику капіталу і виробничих фондів, нематеріальних ресурсів та активів, оборотних коштів, інвестиційних ресурсів; результати та ефективність виробництва – поняття про якість і конкурентоспроможність продукції, витрати і ціни на продукцію, про фінансово-економічні результати та ефективність діяльності; структуру і принципи організації виробничого процесу тощо.

Даний курс крім вивчення теоретичного та практичного матеріалу включає написання контрольної роботи, що складається з розгляду двох теоретичних питань та розв’язку трьох задач.

Варіант контрольної роботи відповідає номеру студента в списку групи.

Висвітлення питання відбувається на основі опрацювання рекомендованого викладачем переліку літератури за темою, або літератури, яку студент самостійно винайшов у каталозі бібліотеки і, яка відповідає тематиці питання. Кількість джерел для написання якісної відповіді на 1 питання – не менше 5 джерел. Бажано використовувати як книжки, так і періодичні видання – журнали, газети, Інтернет. Обсяг викладення матеріалу – не менше 7-9 сторінок. Відповіді на питання можуть бути оформлені як у рукописному , так і машинописному варіанті.

Розв’язок задач повинен містити наведення основних формул для вирішення задачі з поясненням умовних позначень, підстановку чисельних даних умови і отримання кінцевого результату. При цьому розраховані показники повинні обов’язково мати розмірність (якщо це відповідає змісту показника).

Контрольна робота має бути оформлена або в окремому зошиті, або на скріплених аркушах формату А-4. Зошит (скріплена робота) обов’язково підписується.

Виконана контрольна робота повинна бути здана на кафедру не пізніше ніж за два тижня до початку екзаменаційної сесії. Готова контрольна реєструється у журналі обліку контрольних робіт. За тиждень до початку сесії студент має впевнитися, що контрольну роботу зараховано викладачем, студента допущено до складання екзамену. В разі наявності зауважень студент повинен доробити контрольну роботу та у триденний термін надати її на кафедру.

Належним чином оформлена та вчасно здана контрольна робота з ґрунтовно викладеним питанням оцінюється викладачем „зараховано”. У інших випадках – при несвоєчасній здачі, наявності граматичних, синтаксичних помилок, недостатнім обсягом викладення питань, невірним вирішенням задачі або отримання помилкового результату - робота оцінюється „не зараховано” і повертається студенту на доопрацювання для виправлення наявних недоліків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]