Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_robota.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
18.03.2016
Размер:
210.94 Кб
Скачать

Методичні вказівки

до виконання індивідуальних (контрольних) робіт з дисципліни

“Економічна теорія”

Загальні вимоги до виконання індивідуальної (контрольної) роботи з дисципліни “Економічна теорія”

  1. Мета і завдання індивідуальної (контрольної) роботи

Індивідуальна (контрольна) роботаз економічної теорії є невід’ємною складовоючастиноюусього учбового процесу і являє собою важливу форму самостійноїроботистудентів заочної форми навчання по вивченню дисципліни.

Виконання контрольної роботинаправлено, з одного боку, на більш глибоке вивченняекономічнихпроблем, а, з іншого, – навиробіткуустудентів елементарнихнавичокнаукового дослідження.

Контрольна роботавідображаєрівень теоретичних знань студента,отриманихв ході вивчення даної дисципліни, іздатністьзастосовувати їх в реальному житті.

Порядок виконання контрольної роботинаступний:

1. Вибір варіанта, теоретичних питань, задач та їх затвердження.

2. Вивчення літератури, статистичного матеріалу.

3. Написання контрольної роботи.

4. Оформлення контрольної роботи.

5. Захист.

2. Вибір варіанта, теоретичних питань, задач та їх затвердження

Написання контрольної роботипочинаєтьсяз вибору варіанта та відповідних йому теоретичних питань та практичних завдань (задач). Тематика контрольнихробітрозробляється викладачем, який читає лекційний курс, інадаєтьсястудентам.Відповідно до двох останніх цифр номеру залікової книжки студента групи відбувається закріплення за ним варіанту контрольної роботи.

Завдання складається з двох теоретичних питань та двох практичних завдань (задачі).

Визначившись з варіантом та завданнями контрольної роботи, студент приступає до підбору і вивчення літератури. Значну допомогу в цьому йому моженадатиперелік літератури (підручників, навчальних посібників, монографій, наукових статей і т.п.),наданийвикладачем у ході читання лекцій та джерел у мережі Інтернет. У процесі вивчення основної і додаткової літератури студентскладає розгорнутийплан контрольної роботи, який складається зі вступу, теоретичного питання та практичного завдання (задачі),висновку, списку літератури, що використовується.

  1. Написання тексту індивідуальної (контрольної) роботи

Контрольна робота повинна продемонструвати ступінь опанування студентом навчального матеріалу, вміння самостійно осмислити і систематизувати навчальну інформацію, чітко, стисло та логічно викласти матеріал, обґрунтувати власну думку, зробити висновки.

Висвітлення теоретичного питання потребує розгорнутого плану, вступу, обов’язково повинно завершуватись висновками та списком використаної літератури (не менше чотирьох літературних джерел). Розв’язання задач повинно супроводжуватися поясненнями, формулами та висновками.

У тексті контрольної роботиобов’язковоповиннівикористовуватися основні елементиекономічногоаналізу: графічне або математичне моделювання, зведені таблиці та діаграми.

На закінчення автор повиненчітко сформулювати основні теоретичні висновки і практичні рекомендації, що органічно витікаютьзкожногопитанняйогороботи. По своємуобсягувисновок неповиненперевищувати 1 сторінку.

Консультуючись з викладачем в процесі написання роботи, студент можеотримативідповіді на всіпитання, що його цікавлять.

Готову контрольної роботустудентповиненздати до учбово-методичного кабінету кафедри ПМЕНне пізніше ніж за 10 календарних днів до іспиту (заліку).

Викладач перевіряє роботу в 10 денний термін з дня здачі та реєстрації роботи у кабінеті.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]