Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Стандарт дипломирования.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
1.3 Mб
Скачать

7.3 Контроль за ходом дипломного проектування

Відповідає за хід дипломного проектування керівник дипломного проекту. Контроль за ходом дипломного проектування здійснює консультант від кафедри. Профілюючою кафедрою встановлюються контрольні строки перевірки графіка виконання робіт, які записуються в завданні на дипломне проектування. Консультант від кафедри в обов’язкову порядку повинен ставити позначки про виконання графіка робіт в контрольні строки з особистим підписом.

Студент повинен подавати позначки керівника дипломного проекту про виконання графіка робіт відповідальному за дипломне проектування на кафедри у терміни, встановлені кафедрою. Якщо не виконується графік роботи, а також відсутня інформації про графік виконання роботи, студент може бути не допущений до захисту й відрахований.

За час дипломного проектування студент повинен підготувати пояснювальну записку й графічні роботи згідно із завданням. Усі графічні роботи повинні бути підписані автором проекту та його керівником. Після завершення роботи над розділами пояснювальної записки студент повинен отримати підписи консультантів від кафедр (для дипломних проектів та дипломних робіт магістрів) на титульному аркуші дипломного проекту.

8 Захист дипломних проектів, дипломних робіт

Для прилюдного захисту дипломного проекту перед державною комісією студент повинен подати повністю оформлені пояснювальну записку з відзивом керівника й рецензією та графічну частину.

8.1 Відзив керівника та рецензія

Керівник дипломного проекту (дипломної роботи) повинен подати відзив, який включається в пояснювальну записку. У відзиві керівника повинні бути відображені такі питання:

- назва дипломного проекту та прізвище автора;

- актуальність теми;

- результати, отримані особисто студентом;

- графік виконання дипломного проектування;

- уміння автора самостійно вирішувати поставлені перед ним питання;

- теоретична й практична підготовка студента;

- позитивні риси дипломного проекту;

- оцінка дипломного проекту;

- відповідність автора кваліфікаційним вимогам спеціальності.

Керівник підписує відзив і указує посаду й дату. Після цього в завданні на дипломне проектування пише й підписує висновок щодо допуску до захисту й ставить свій підпис на титульному аркуші пояснювальної записки.

Рецензенти дипломного проектування призначаються кафедрою й оформлюються наказом по університету. Призначення рецензії – надати об’єктивну оцінку дипломному проекту (дипломної роботи) сторонньою організацією.

На рецензію студентом подається повністю оформлена пояснювальна записка й графічна частина з підписами усіх консультантів і керівника дипломного проекту в строки, затверджені кафедрою. Рецензенту зі сторонньої організації надається заява на оплату за рецензію.

У рецензії на дипломний проект (дипломну роботу) повинні бути відображені такі питання:

- назва дипломного проекту (дипломної роботи) та прізвище автора;

- обсяг дипломного проекту (дипломної роботи) й графічної частини, поданих на рецензію;

- актуальність теми;

- відповідність розділів дипломного проекту (дипломної роботи) завданню на дипломне проектування;

- відповідність дипломного проекту (дипломної роботи) діючим стандартам;

- позитивні риси дипломного проекту (дипломної роботи);

- недоліки дипломного проекту (дипломної роботи) та його оформлення;

- оцінка дипломного проекту;

- відповідність дипломного проекту (дипломної роботи) кваліфікаційним вимогам спеціальності.

Рецензент підписує рецензію, указує посаду й дату, ставить підпис на титульному аркуші пояснювальної записки й разом з оформленою заявою (для рецензентів з інших організацій) на оплату віддає автору дипломного проекту (дипломної роботи).