Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Господарське право / Шпори / Шпори господарське право.docx
Скачиваний:
108
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
36.98 Кб
Скачать

8. Госп діяльність відокремлених структурних підрозділів

Право на відкриття філій, представництв та інших відокремлених підрозділів є одним із найважливіших прав, наданих з-н-вом юридичним особам. Вони є розташованими поза місцем перебування ю о та його відокремленими підрозділами. Також вони не мають права від свого імені здійснювати ті або інші дії, а можуть лише від імені тієї ю о, яка їх створила. ЮО – резиденти можуть відкрити поточні та\або вкладні (депозитні) рахунки в банках через свої відокремленні підрозділи.

Тема 5: господарські товариства.

Повне товариство – це госп тов., всі учасники якого від імені товариства спільно здійснюють ПД і несуть додаткову відповідальність за зобов’язаннями товариства усім майном. (стор 135)

Командидте тов. – це таке госп тов., в якому один або більше учасників здійснюють від імені товариства ПД і несуть по його боргах додаткову відпов усім своїм майном, на яке за законом м б звернене стягнення, а інші уч присутні в діяльності товариства лише своїми внесками. (стор 137)

Акціонерне тов. – це таке госп тов., статутний фонд якого поділений на визначену кількість часток рівної номінальної вартості, виражених в акціях, і яке несе відпов за своїми зобов’язаннями усім власним майном. (стор 142)

ТзОВ – це госп тов., статутний фонд якого поділ на частки визначених статутом товариства розмірів і несе відпов за своїми зобов’язаннями усім своїм майном. (стор 149)

Тов з додатковою відпов – це госп тов., статут фонд якого поділений на частки визначених статутними документами розмірів, і несе відпов за своїми зобов усім власним майном, а у разі його недостатності – також майном учасників у визначеному установчими документами кратному розмірі до вкладу кожного з них. (стор 153)

Соседние файлы в папке Шпори