Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Господарське право / Шпори / Шпори господарське право.docx
Скачиваний:
108
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
36.98 Кб
Скачать

4.3. Підприємств обєднань громадян, релігійних організацій та споживчої кооперації (погро та ск)

Засновником підпр об гром м б відповідне об’єднання гром, що має статус ю о , а також обєднання (спілка) гром організацій у разі , якщо його статусом передбачено право заснування підпр. Відпов до ЗУ «про обєднання громадян» лише гром організації мають право засновувати підприємства , необхідні для виконання статутних цілей. Діє на підставі статуту і є ю о. СПОЖИВЧА кооперація – система самоврядних організацій громадян, а також підпр. Та установ цих організацій, яка є самостійною організаційною формою кооперативного руху.Є ю о, і діє на підставі статуту. Первинною ланкою СК є споживче товариство – самоврядна організація громадян, які на основі добровільності членства, майнової участі та взаємодопомоги об’єднуються для спільної госп діяльності з метою колективного організованого забезпечення своїх економічних і соц. Інтересів.(СТ 111 ГКУ)

4.4. Приватних підприємств (пп)

ПП – це підпр, що діє на основі приватної власності громадян чи суб’єкта госп (юо) Засновника м б як одна, так і декілька ф о, а також ю о. Правовий режим ПП повинен бути закріплений засновником у статуті підприємства. (СТ 113 ГКУ)

5. Виробничі кооперативи: поняття, види, особливості створення та діяльності.

ВК – це добровільне обєднання громадян на засадах членства, з метою спільної виробничої або іншої госп діяльності, що базується на їх особистій трудовій участі та обєднанні майнових пайових внесків, участі в управлінні підприємством та розподвлв доходу між членами кооперативу відповідно до їх участі у його діяльності. ВК можуть здійснювати виробничу, переробну, заготівельно-збутову, сервісну і ін. ПД, не заборонену з-м. Є юо і діє на підстав статуту. Засновниками м б громадяни, іноземці та особи без гром. Чисельність не м б меншою, ніж 3 особи. Рішення про створення приймається установчими зборами, вважається створеним і набуває статусу ю о з дня його держ реєстрації відповідно до вимог ГКУ.

6. Фермерське госп (фг): поняття та його місце серед інших суб’єктів підприємництва

ФГ – є формою підприємництва громадян з метою виробництва, переробки, реалізації товарної с\г продукції. Членами не м б особи, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом, угодою). Відносини пов’язані із створенням та діяльність ФГ регул ГКУ, а також законом про ФГ, іншими законами.

7. Іноз підпр та підпр з іноз інвестицією:поняття, орг.-правові форми, особл ств та діяльність.

Іноз підпр є унітарне або кооперативне підпр, створене за з-н-вом Укр, що діє на підставі власності іноземців або іноземних ю о , або діюче підпр, придбане повністю у власніть цих осіб. У разі, якщо в статутному фонді підприємства іноземна інвестиція становить не менше як 10 %, воно визначається підприємством з іноземними інвестиціями. Підприємство, в статутному фонді якого іноземна інвестиція становить 100%, вважається іноземним підприємством. Іноземною інвестицією є цінності, що вкладаються іноземними інвесторами в об’єкти інвестованої діяльності відповідно до з-н-ва Укр з метою отримання прибутку або досягнення соціального ефекту.

Соседние файлы в папке Шпори