Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_do_PA.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
377.86 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КРИВОРІЗЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЕКОНОМІКИ, ОРГАНІЗАЦІЇ ТА УПРАВЛІННЯ

ПІДПРИЄМСТВАМИ

Методичні вказівки

до вивчення курсу, виконання індивідуальних

та контрольних робіт з дисципліни

ПРОЕКТНИЙ АНАЛІЗ”

для студентів спеціальності

7.050107 «Економіка підприємства» Кривий Ріг-2008

Укладач: Бондарчук О.М. ст. викладач

Відповідальний за випуск: Темченко А.Г. д.т.н., професор

Рецензент: Максимов С.В. к.е.н., доцент

Методичні вказівки до виконання індивідуальних та контрольних робіт з дисципліни “Проектний аналіз” дозволяють поглибити засвоєний студентами лекційний та винесений на самостійне опрацювання матеріал щодо основ, методологічних та методичних положень курсу, які комплексно розкривають сутність проектів, їх класифікаційний склад, механізм формування очікуваних грошових потоків, методологію оцінки вигід і витрат організації, що реалізує проект. Дані вказівки містять перелік теоретичних питань, практичних завдань, вимоги та рекомендації щодо їх виконання та оформлення.

Методичні вказівки розроблено для студентів спеціальності «Економіка підприємства» всіх форм навчання з дисципліни «Проектний аналіз» згідно робочої навчальної програми та нормативної частини навчальних планів підготовки спеціалістів з економіки.

Індивідуальні завдання виконуються студентами денної форми навчання в VIIIсеместрі, а контрольна – студентами заочної форми навчання вXнавчальному семестрі.

Розглянуто на засіданні кафедри економіки, організації та управління підприємствами

Протокол № 1

від 30.08. 2005

Схвалено на вченій

раді економічного

факультету

Протокол № 1

від 31.08. 2005

ЗМІСТ

стор.

ВСТУП

1. Структура дисципліни

2. Методичні вказівки до виконання індивідуальної та контрольної роботи

3. Тематика контрольних рефератів

4. Розподіл варіантів контрольних завдань

5. Практичні завдання

ЛІТЕРАТУРА ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

4

5

6

8

10

10

21

ВСТУП

Проектний аналіз – це сукупність методів і прийомів, за допомогою яких можна розробити оптимальний проект документально та визначити умови його успішної реалізації.

Мета вивчення дисципліни – дати студентам уявлення про методологію підготовки та реалізації проектів, способи та засоби залучення ресурсів для реалізації цих проектів. У процесі вивчення предмету студенти набудуть теоретичних знань і навичок у сфері проектного аналізу.

Вивчення дисципліни передбачає розв’язання таких задач:

  • опанування основ ринкової економіки стосовно методів підготовки, експертизи й оцінки проектів;

  • ознайомлення з головними концептуальними поняттями, методами та підходами, які використовують у міжнародній практиці при проведенні проектного аналізу;

  • удосконалення процесів прийняття рішень при розробці й реалізації проектів.

Практичні заняття з проектного аналізу спрямовані на закріплення теоретичного матеріалу та вироблення у студентів практичних навичок до застосування теоретичних знань у розв’язанні конкретних завдань проектного аналізу.

Метою даних методичних вказівок є забезпечення студентів учбово-методичними матеріалами. Вони включають в себе основні положення дисципліни та рекомендації щодо розв’язання практичних завдань з варіантами індивідуальних та контрольних робіт.

Вивчення дисципліни “Проектний аналіз” передбачає прослуховування студентами курсу лекцій, розв’язання задач на практичних та обговорення тематичних виступів окремих студентів на семінарських заняттях. По закінченню вивчення курсу студенти складають іспит.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]