Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МВ ЕОДОП (КР).doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
295.42 Кб
Скачать

Загальні вимоги до виконання контрольної роботи

В контрольній роботі студент повинен всебічно і глибоко розкрити зміст обраної теми, показати добре вміння аналізувати літературні джерела та нормативні акти.

Контрольна робота складається з трьох частин: текстової (теоретичної), розрахункової та виконання тестових завдань.

Зміст теоретичного розділу роботи має відповідати сучасному рівню розвитку економічної науки. У текстовій частині висвітлюються всі питання, передбачені учбовим планом. Особливу увагу слід звернути на використання тих матеріалів, що характеризують роботу промислових підприємств в умовах розвитку ринкових відносин.

Висвітлення питань плану роботи слід супроводжувати аналізом статистичних даних, прикладами з практики господарювання підприємств. Необхідно також показати уміння зіставляти різні підходи до вирішення тих чи інших проблем, самостійно робити висновки на основі вивченої літератури, зібраного, опрацьованого і узагальненого фактичного матеріалу.

У розрахунковій частині контрольної роботи необхідно обґрунтувати розв'язок конкретної задачі.

У третій частині контрольної роботи необхідно дати правильну відповідь на питання. Відповідь може бути одна чи більше.

Зміст роботи мас відповідати плану і відображати суть теми, що розглядається.

Обсяг контрольної роботи – 15-20 сторінок комп’ютерного тексту (у тому числі - таблиці, схеми, діаграми, графіки тощо).

Виправлення, закреслювання, вставлення, скорочення слів та використання абревіатур (крім загальноприйнятих) у готовому (чистовому) тексті не дозволяються.

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи

Відповідно до навчального плану студенти заочної форми навчання спеціальності «Економіка підприємства» на шостому курсі вивчають дисципліну «Економіка та організація діяльності об’єднань підприємств» із виконанням у 11 семестрі контрольної роботи, варіанти якої наведені в даних методичних вказівках.

Перед початком виконання контрольної роботи студент повинен вивчити основний програмний матеріал і перевірити своє розуміння з тих чи інших питань.

Контрольна робота кожним студентом виконується за його варіантом, номер якого збігається з порядковим номером прізвища студента в журналі академічної групи. До складу завдань кожного варіанту входить три теоретичних питання, дві задачі та 2 тестових питань.

При розкритті теоретичних завдань обов’язково потрібно відобразити положення законодавчих і нормативних актів з питань, що розглядаються, проілюструвати їх конкретними практичними матеріалами (з досвіду роботи підприємства, на яких працюють студенти або шляхом узагальнення практичного досвіду, почерпнути з періодичної літератури), назвати проблеми, що мають місце на практиці, та способи їх подолання. При використанні в роботі цифрових даних або інших джерел слід навести точне посилання на номер джерела в списку літератури із зазначенням конкретних сторінок.

Розв’язання задач потребує знання методології проведення відповідних розрахунків. Тому, при викладанні практичної частини контрольної роботи необхідно спочатку подати методику розрахунків, з поясненням всіх позначень у формулах, що наводяться, а потім безпосередньо виконати розрахунки. У відповідях з кожної задачі слід чітко подати кінцевий результат і пояснити його економічне значення.

Матеріал виконаної контрольної роботи слід розташовувати в наступній послідовності:

  • номер варіанту контрольної роботи;

  • теоретична частина (назва теоретичних питань та їх розкриття);

  • практична частина (умови задач та їх розв’язання);

  • тестові питання;

  • список використаних джерел.

У кінці контрольної роботи, після наведення списку використаних студентом джерел, ставиться дата закінчення її написання та власний підпис.

Повністю виконана контрольна робота за два тижні до початку екзаменаційної сесії подається студентом до методичного кабінету кафедри ЕОУП.