Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIKA1.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
605.7 Кб
Скачать

1.8 Принципи передачі та збереження інформації.

Для зберігання інформації використовують рукописні, топографічні, спеціальні та машинні засоби.

Спеціальні — це кіно документи, фотодокументи та ін.

Машинні — це перфораційні, магнітні, оптичні та магнітно–оптичні засоби.

Найбільшого поширення тепер набули такі засоби збереження інформації як магнітні та оптичні диски (компакт–диски), магнітно-оптичні диски. Про них буде мова при розгляді будови та функціонування комп’ютера.

Форми та засоби передавання інформації

Інформація передається від джерела до споживача в матеріально-енергетичній формі (у вигляді електричних, світлових, звукових та ін. сигналів).

Загальна структурна схема передавання інформації була запропонована американським вченим Клодом Шеноном в 1949 році

Джерело повідомлень — об’єкт, що створює повідомлення.

Рис. 1.7.3. Схема передавання ынформації

1.9 Галузі застосування пк

У промисловому виробництві застосування комп'ютерів дозволяє переналагодження виробництва на випуск нової продукції здійснювати не зміною обладнання, а зміною програм, які керують роботою автоматичних верстатів і промислових роботів, де керування обробкою деталей виконує не людина, а мікропроцесор за спеціальною програмою.

У науці комп'ютери застосовуються для проведення розрахунків комп'ютерних експериментів. Такий експеримент проводиться у тих випадках, коли безпосереднє спостереження чи звичайний експеримент неможливий або дорогий.

У медицині відходять у минуле рентгенівські апарати, здатні давати лише плоскі зображення органів, що просвічуються Об'ємні зображення внутрішніх органів, які формує комп'ютер на базі множини плоских знімків, дають змогу діагностувати захворювання.

В галузі культури комп'ютер грає в шахи на рівні чемпіонату світу, за його допомогою створюються мультфільми. З'явилися комп'ютерні м люнкн, вірші і навіть музика.

Розділ іі. Службові програми.Графічний редактор paint

2.1 Програма Провідник

Вам вже відомо, що дані зберігаються на зовнішніх носіях у файлах, а файли розташовуються в папках. Доступ до них надає вікно Мій комп'ютер. Доступ до зовнішніх носіїв, папок і файлів надає також програма Провідник. Вона дає змогу викопувати ті ж самі операції, що і Мій комп'ютер: переглядати вміст зовнішніх носіїв і папок, створювати та видаляти папки, змінювати ім'я, копіювати та переміщувати файли і папки та інше. Для запуску програми Провідник можна у меню Пуск послідовно вибрати Усі програми, Стандартні, Провідник.

2.2 Запуск та зовнішній вигляд вікна. Перегляд ієрархічної структури папок.

При роботі з Windows кожному завантажованому додатку відводиться вікно, яке запускається подвійним кліком, причому всі вікна мають певні компоненти. Зовнішній вигляд вікна складається з таких елементів: Рядок заголовка, заголовок, системне меню, кнопки керування вікном, рядок меню, панель інструментів, робоча ділянка, рядок стану, смуги прокручування, обрамлення вікна.

За допомогою Проводника зручно досліджувати ієрархічну структуру папок (вона аналогічна структурі каталогів у MS-DOS). Як було зазначено раніше, структура папок виводилася на панель, тобто у ліву частину вікна Проводник. Права частина показує вміст папки, що розкрита у лівій частині. Щоб визначити вміст будь-якої папки, потрібно знайти її на диску, а потім розкрити у лівій (чи правій) частині вікна. Папка розкривається подвійним клацанням по її значку (чи одиночним клацанням у режимі одиночного клацання). Після цього папка відображається значком розкритої папки. Рівні ієрархії папок визначаються вертикальними пунктирними лініями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]