Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIKA1.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
605.7 Кб
Скачать

6.5 Загальні характеристики Інтернет

Інтернет — всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж, що базуються на комплекті Інтернет-протоколів. Інтернет також називають мережею мереж. Інтернет складається з мільйонів локальних і глобальних приватних, публічних, академічних, ділових і урядових мереж, пов'язаних між собою з використанням різноманітних дротових, оптичних і бездротових технологій. Інтернет становить фізичну основу для розміщення величезної кількості інформаційних ресурсів і послуг, таких як взаємопов'язані гіпертекстові документи Всесвітньої павутини (World Wide Web — WWW) та електронна пошта.

В повсякденній мові слово Інтернет найчастіше вживається в значенні Всесвітньої павутини і доступної в ній інформації, а не у значенні самої фізичної мережі. Також вживаються терміни Всесвітня мережа, Глобальна мережа чи навіть одне слово Мережа, Іне́т, Тенета, Міжмережжя, Інтерне́трі або Не́трі. Все частіше Інтернет вживається і з малої літери, що можна пояснити паралелями з термінами «радіо», «телебачення», які пишуть з малої.

6.6 Інтернет адреси та домени. Кодування. Збереженення документа з мережі. Установка домашньої сторінки. Створеня системи закладок. Журнал. Відображення малюнків.

Домен або доменне ім'я - це основна частина адреси сайту в інтернеті. Комп'ютери, підключені до інтернету, мають унікальні цифрові адреси для того, щоб за допомогою електронних засобів передачі інформації можна було точно вказати куди саме її потрібно доставляти. для запам'ятовування імена.

Кодування - це утворення і надання кодового позначення об'єктам класифікації та класифікаційним угрупованням. Умовне

позначення об'єктів за допомогою знака або сукупності знаків називають кодом. Система кодування - це сукупність правил утворення коду.

Система кодування використовується для заміни назви об'єкта на умовні позначення (коди) з метою забезпечення зручної і більш ефективної обробки інформації.

В різних браузерах, домашня сторінка, налаштовується по-різному.

Наприклад, в оглядачі інтернет експлорер, для того, щоб налаштувати домашню сторінку, потрібно зайти або на панель управління, або в меню сервіс самого інтернет експлорера, і вибрати пункт, властивості оглядача.

На вкладці загальні, ви можете прописати адресу домашньої сторінки, поставити порожню сторінку, особисто я рекомендую вчинити саме так, або зробити домашньої поточну сторінку.

У браузері Мозилла, для установки домашньої сторінки, вам потрібно увійти в меню інструменти, і вибрати пункт настройки.

Закладка – це посилання на цікавий, корисний з точки зору користувача сайт.

Сучасні браузери дозволяють запам'ятовувати посилання на окремі веб-сторінки або сайти, тобто створювати власний каталог корисних посилань. Добірки таких посилань в Firefox називаються Закладками, а в Internet Explorer Обране.

Журнал браузера – це відомості, які браузер Internet Explorer запам’ятовує та зберігає на ПК, коли користувач переглядає веб-сторінки, зокрема, відомості, введені у формах, паролі та відвідані сайти. Цей журнал полегшує роботу в Інтернеті. Якщо ви працюєте на ПК разом з іншими, зберігати дані журналу браузера Internet Explorer не бажано.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]