Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
45
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
204.29 Кб
Скачать

7.Фінансові показники діяльності підприємства

Фінансова діяльність — це система форм і методів, які використовуються для фінансового забезпечення функціонування підприємств та досягнення ними поставлених цілей, тобто це практична фінансова робота, що забезпечує життєдіяльність підприємства, поліпшення її результатів.

Фінансову діяльність ТОВ «Агросвіт» спрямовано на вирішення таких основних завдань:

• фінансове забезпечення поточної виробничо-господарської діяльності;

• пошук резервів збільшення доходів, прибутку, підвищення рентабельності та платоспроможності;

• виконання фінансових зобов'язань перед суб'єктами господарювання, бюджетом, банками;

• мобілізація фінансових ресурсів в обсязі, необхідному для фінансування виробничого й соціального розвитку, збільшення власного капіталу;

• контроль за ефективним, цільовим розподілом та використанням фінансових ресурсів.

Статутний фонд підприємства становить 80 тис. грн(за станом на кінець 2010 р.)(див.додаток №3).

До джерел формування майна ТОВ «Агросвіт» належать:

* Прибуток, отриманий від реалізації продукції, робіт, а також від інших видів господарської діяльності

* Амортизаційні відрахування

* Кредити банків

* Капітальні вкладення і дотації з бюджету

* Інші джерела

На даний час доходи ТОВ «Агросвіт» досить стабільні. Це дає фірмі нові можливості розвитку своєї діяльності. Заборгованість перед бюджетом відсутня, також відсутня заборгованість перед працівниками по заробітній платі. Підприємство ТОВ «Агросвіт» за рахунок кредиту, а також власних коштів планує збільшити торгову виручку від реалізації основної продукції на 2 %. Це дозволить збільшити обсяги виручки в середньому на 120—130 тис.грн. в місяць. Це дає змогу для реалізації нових продуктів.

За 2010 рік дохід від реалізації основної номенклатури товарів по ТОВ «Агросвіт» становить 13825,0 тис.грн., зріс по відношенню до минулого року на 155,7 %. В першу чергу ріст доходу досягнуто за рахунок сприятливих кліматичних умов—збільшились поставки сировини за більш вигідними умовами. Також, за останній рік дане підприємство підписало ряд більш прибуткових контрактів із посередниками.

Проведений аналіз господарської діяльності за останні два роки свідчить про велику нерівномірність товарообороту в межах кварталів року.

Отже, аналізуючи фінансові результати, дане підприємство може дозволити собі введення нової продукції, яке заплановано на травень 2012 р.

8.Бюджет маркетингу

Для того, щоб реалізувати даний план, потрібно виділити на нього додаткові кошти на розширення асортименту продукції, а також на методи її реалізації(пробний маркетинг, реклама, стимулювання збуту).

Найпростіший для розуміння і доступний у використання метод проценту від обсягу продажів. Якщо прибуток ТОВ «Агросвіт» за 2010 рік склав 13825,0 тис.грн, то на маркетингові заходи виділено 200,47 тис. грн.

Витрати на маркетингові заходи, подано в таблиці «Бюджет маркетингу».

Бюджет маркетингу

Найменування заходу

Витрати, грн..

1.

Зовнішня реклама

5000

2.

Стаття в газетах та журналах

2450

3.

Реклама на радіо

10000

4.

Спонсорські програми

6200

5.

Друкована реклама

33000

6.

Інтернет

46987

Всього

200000

У зв’язку з тим, що б’юджет рекламної кампанії формується у відсотках від чистого прибутку, то серйозного навантаження на діяльність фірми він не створює.

Соседние файлы в папке план агросвіт