Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
45
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
204.29 Кб
Скачать

2.Загальна характеристика підприємства

ТОВ «Агросвіт» є комерційною організацією – юридичною особою, має самостійний баланс, друк, штампи, бланки з своїм найменуванням, розрахункові рахунки в установах банків( в ТОД АППБ «Аваль» м.Тернопіль), статут ,на основі якого працює. Метою діяльності підприємства є господарська діяльність, направлена на витягання прибутку.

Підприємство «Агросвіт» створене у формі товариства з обмеженою відповідальністю 5 жовтня 1999 р. Засновниками товариства є:

  • Гавриш Мирослав Васильович – 65 % статутного фонду;

  • Мартищук Іван Іванович—35 % статутного фонду.

Вищим органом управління товариством є збори учасників, які складаються з членів товариства, або призначених ними представників. Зборами учасників товариства обирається голова товариства і призначається директор товариства. На даний період головою товариства є Гавриш М.В., а управління поточною діяльністю здійснює Мартищук І. І.

ТОВ «Агросвіт» виготовляє різного роду продукцію : згущене молоко, консервовані огірки, повидло абрикосове, вишневе, малинове, полуничне, суничне, яблучне та штучний мед –з подальшим їх постачанням на інші підприємства для продажу і отримання прибутку.

Крім того, додаткове підприємство ТОВ «Крона» вирощує огірки , яблука та горошок для даного підприємства і постачає їх на завод для подальшої переробки.

Діяльність ТОВ «Агросвіт» регулюється на підставі його Статуту і відповідно до виданих ліцензій на види діяльності.

Виробництво по типах буває одиничне, серійне, і масове. Виробництво в ТОВ «Агросвіт» консерви різного типу відноситься до масового типу.

Спеціалізація виробництва є процесом зосередження випуску технологічно однорідної продукції, її окремих частин або технологічних процесів на підприємствах, в об'єднаннях і в галузях.

По відношенню до різних ділянок на підприємстві, ТОВ «Агросвіт» орієнтується на технологічну спеціалізацію. Також багато залежить від сезонних робіт та від кліматичних умов це пов`язано з тим ,що вирощувати сировину , з якої виготовляють продукцію вигідно лише влітку і на початку осені. На підприємстві є 4 цехи. В кожному цеху є лабораторія, складські приміщення, котельня, башні, які викачують воду, начальник цеху і технологи, які контролюють параметри виробництва.

Також підприємство має присвоєну торгову марку «Фортуна».

Рівень спеціалізації в загальному об'ємі випуску продукції ТОВ «Агросвіт» складає 51,1%.

Для ТОВ «Агросвіт» для отримання прибутку - найбільш важливим чинником зовнішнього середовища є природний чинник - природньо-кліматичні умови, оскільки в зимових умовах істотно скорочуються можливості консервування огірків, виготовлення варення, п`юре і відповідно вони збільшуються при настанні літньо-осіннього періоду. Рухливість виробництва при погодному чиннику означає, що при настанні несприятливих погодних умов більшість робіт припиняються і поновлюються тільки при поліпшенні погоди. Невизначеність в нашому випадку характеризується помірним рівнем складності. Загроза з боку зовнішнього середовища наступає при зливах, шквалистих вітрах, посухи, неурожайності, що спричиняє зменшення виготовлення продукції.

Товари ТОВ «Агросвіт» набули широкого вжитку на території України, в першу чергу, за рахунок якості та відповідної ціни до аналогів даної продукції інших товаровиробників. Продукція цієї компанії повністю відповідає державним стандартам та вимогам по охороні навколишнього середовища.

Соседние файлы в папке план агросвіт