Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
239.1 Кб
Скачать

Теми контрольних робіт

  1. Організація митного контролю: форми, документи необхідні для здійснення контролю, вибірковість контролю.

  2. Зони митного контролю: місця розташування, порядок створення, режими зони митного контролю.

  3. Здійснення митного контролю: огляд та переогляд товарів та транспортних засобів; огляд та переогляд ручної поклажі та багажу.

  4. Здійснення митного контролю: ідентифікація товарів, транспортних засобів; взяття проб та зразків товарів для дослідження; використання технічних та спеціальних засобів для здійснення митного контролю.

  5. Митне оформлення: загальні положення, декларування, попередні операції.

  6. Склади тимчасового зберігання: порядок створення, умови діяльності, митні склади тимчасовго зберігання.

  7. Митні процедури на морському та річковому, автомобільному транспорті.

  8. Митні процедури на залізничному, авіаційному, трубопровідному транспорті та електричних мережах.

  9. Визначення основних термінів і понять у галузі митної справи: вільний обіг; декларант ; декларація митної вартості; культурні цінності ; митна декларація ; митний режим; перевізник; переміщення товарів через митний кордон України у вантажних відправленнях; переміщення товарів через митний кордон України у міжнародних експрес-відправленнях; переміщення товарів через митний кордон України у несупроводжуваному багажі; переміщення товарів через митний кордон України у ручній поклажі; переміщення товарів через митний кордон України у супроводжуваному багажі; право інтелектуальної власності; уповноважена особа.

Теми для досліджень студентів.

  1. Порядок отримання дозволів та організація роботи митного складу тимчасового зберігання.

  2. Нормативні акти щодо порядку проведення митними органами на підприємствах перевірок системи звітності та обліку товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України.

  3. Порядок та місце здійснення митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України нерезидентами (крім громадян).

  4. Умови та порядок спрощеного контролю при переміщенні через митний кордон України товарів та транспортних засобів ( У разі переміщення через митний кордон України товарів, необхідних для подолання наслідків стихійного лиха, аварій, катастроф, епідемій, а також живих тварин, органів та інших анатомічних матеріалів людини для потреб трансплантації)

  5.  Порядок та умови здійснення митного контролю товарів та інших предметів, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України в міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

  6. Порядок організації митних аукціонів.

14

Соседние файлы в папке Митна справа Конспект