Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
239.1 Кб
Скачать

Митне оформлення

Митний режим- сукупність норм, встановлених законами України з питань митної справи, що залежно від заявленої мети переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України визначають порядок такого переміщення та обсяг митних процедур, які при цьому здійснюються

Метою митного оформлення є засвідчення відомостей, одержаних під час митного контролю товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, та оформлення результатів такого контролю, а також статистичного обліку ввезення на митну територію України, вивезення за її межі і транзиту через її територію товарів і транспортних засобів, а також із справлянням передбачених законамиподатків і зборів.

Митне оформлення здійснюється посадовими особами митного органу.

Декларанти (юридична чи фізична особа, яка здійснює декларування товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України) можуть бути присутніми під час митного оформлення товарів і транспортних засобів, які пред'являються ними для такого оформлення.

Митне оформлення здійснюється в місцях розташування відповідних підрозділів митних органів протягом часу, що його встановлюють митні органи за погодженням з органами, уповноваженими здійснювати інші види контролю, див. Таблиця 2.2.

Відповідно до міжнародних договорів, укладених в установленому законом порядку, митне оформлення у пунктах пропуску через митний кордонУкраїни може здійснюватисяцілодобово.

На прохання осіб, що переміщують через митний кордон України товари і транспортні засоби,митне оформлення може здійснюватися поза робочим часом, встановленим для митних органів.За окрему плату, розмірякої не може перевищувати вартості фактичних витрат митних органів на вчинення зазначених дій.

Документи, необхідні для здійснення митного оформлення, подаються митному органу українською мовою, офіційною мовою митних союзів, членом яких є Україна, або іншою іноземною мовою, яка є поширеною у світі.

Митне оформлення розпочинається після подання митному органу митної декларації, а також усіх необхідних для здійснення митного контролю та оформлення документів, відомостей щодо товарів і транспортних засобів, які підлягають митному оформленню.

Початок митного оформлення засвідчується шляхом проставленнявідповіднихвідміток на митній деклараціїта товаросупровідних документах.

Митне оформлення здійснюється митним органом, як правило, протягом однієї доби з часу пред'явлення товарів і транспортних засобів, що підлягають митному оформленню, подання митної декларації та всіх необхідних документів і відомостей.

Митне оформлення вважається завершеним після виконаннямитним органом операцій, пов'язанихіз здійсненням митного контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів;документарного оформлення цих товарів і транспортних засобів, а також із справлянням передбачених законамиподатків і зборів.

У разі відмови у митному оформленніта пропуску через митний кордон України товарів і транспортних засобів митний орган зобов'язаний видавати заінтересованим особамписьмове повідомленняіз зазначенням причин відмови та вичерпним роз'ясненням вимог, виконання яких забезпечує можливість митного оформлення та пропуску цих товарів і транспортних засобів через митний кордон України.

Користування та розпорядження товарамиі транспортними засобами,митне оформлення яких не закінчено, забороняються, крім випадків, передбачених законами України

Соседние файлы в папке Митна справа Конспект