Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
237.06 Кб
Скачать

Підприємницька діяльність по декларуванню товарів та транспортних засобів.

Митний брокер (посередник)- це підприємство, що здійснює декларування товарів і транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон України, і має ліцензію на право здійснення митної брокерської діяльності, видану спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи.

Митним брокером може бути тільки підприємство-резидент.

Від імені цього підприємства декларування товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, може здійснювати його відокремлений структурний підрозділ (філія, представництво тощо).

Взаємовідносини митного брокера з особою, яку він представляє, визначаються договором доручення.

Ліцензування діяльності митного брокера здійснюється відповідно до закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

  Митний брокер здійснює, в інтересах особи, яку він представляє, будь-які операції, пов'язані з пред'явленням митному органу товарів, транспортних засобів та документів на них до митного оформлення.

 Митний брокер має право здійснювати свої функції з декларування товарів і транспортних засобів у будь-якому митному органі України.

Інформація, отримана митним брокером та його працівниками від особи, яку вони представляють у процесі здійснення митних процедур, може використовуватися виключно для цілей цих процедур.

Підприємницька діяльність по перевезенню товарів та транспортних засобів.

Митний перевізник- це підприємство, яке здійснює перевезення між митними органами товарів, що перебувають під митним контролем і має ліцензію на право здійснення діяльності митного перевізника, видану спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі митної справи.

 Митним перевізником може бути тільки підприємство-резидент.

Ліцензування діяльності митного перевізника здійснюється відповідно до закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».

Види митного режиму

Митний режим- сукупність норм, встановлених законами України з питань митної справи, що залежно від заявленої мети переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України визначають порядок такого переміщення та обсяг митних процедур, які при цьому здійснюються.

Декларант самостійно визначає митний режим товарів і транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон України, відповідно до мети їх переміщення та на підставі документів, що подаються митному органу для здійснення митного контролю та митного оформлення.

Зміна митного режиму допускається за умови виконання всіх належних процедур щодо заявленого режиму, дотримання вимог законодавства щодо тарифних і нетарифних заходів регулювання та подання митному органу для здійснення митного контролю та митного оформлення відповідних документів, що підтверджують заявлений режим.

Відповідно до мети переміщення товарів через митний кордон України запроваджуються види митного режиму перелічені в Таблиці 2.4

Соседние файлы в папке Митна справа Конспект