Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
13
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
237.06 Кб
Скачать

Переміщення товарів та транспортних засобів між митними органами.

Транзитні перевезення здійснюються як прохідний та внутрішній митний транзит.

Прохідний митний транзит- це переміщення товарів під митним контролем від пункту ввезення,розташованого на митному кордоні України,-до пункту вивезення за межі митної території України.

Внутрішній митний транзит- цепереміщення товарів під митним контролем:

  • від пункту ввезення на митну територію України, розташованого на митному кордоні, - до митного органу, розташованого на митній території України;

  • від митного органу, розташованого на митній території України, - до пункту вивезення за межі митної території України;

  • від одного митного органу, розташованого на митній території України, - до іншого митного органу, розташованого на митній території України.

Товари, що переміщуються транзитом, повинні:

  • залишатися у незмінному стані, крім природних втрат, і не використовуватися з іншою метою, крім транзиту;

  • бути доставленими до митного органу призначення у строк, визначений митним органом відправлення;

  • під час транзиту товарів на митній території України з дозволу та під контролем митного органу можуть здійснюватися окремі операції (перевантаження, вивантаження, навантаження, перепакування) з такими товарами без зміни їхніх властивостей та товарного вигляду.

Митний транзиттоварів через територію Україниздійснюється замаршрутами, які визначаються перевізниками на власний розсуд.

Кабінетом Міністрів України можуть:

  • встановлюватися обмеження щодо використання окремих шляхів та напрямків транзиту на території України;

  • визначатися шляхи чи напрямки руху для певних видів транспорту чи товарів, що переміщуються транзитом через територію України;

  • визначатися пункти пропуску для ввезення та вивезення окремих видів транспорту чи товарів.

Строк доставки товарів до митного органу призначеннявизначається митним органом відправлення відповідно до чинних в Україні нормативів на перевезення вантажів виходячи з виду транспорту, маршруту, відстані до кінцевого пункту та інших умов перевезення. До цього строку не включається:час зберігання товарів на складах у разі перевантаження з одного виду транспорту на інший, а також час, необхідний для здійснення інших операцій з товарами, дозволених митними органами.

До товарів, що перебувають під митним контролем і переміщуються транзитом, може застосовуватися один із таких заходів гарантування доставкицих товарів до митного органу призначення:

  • надання власником товарів (уповноваженою ним особою) гарантій митним органам;

  • охорона та супроводження товарів митними органами;

  • перевезення товарів митним перевізником;

  • перевезення на умовах Митної конвенції про міжнародне перевезення вантажів із застосуванням книжки МДП 1975 року.

Рішення про застосування заходів гарантування доставкитоварів до митних органів призначення приймається у кожному конкретному випадку митними органами, розташованими у місцях, де розпочинається транзит таких товарів, за наявності підстав для застосування зазначених заходів.

Заходи гарантування доставки застосовуються в обов'язковому порядку до підакцизних товарів.

Перевізники мають правоне приймати для перевезення між митними органами товари у разі:

  • оформлення митних і транспортних документів з порушенням порядку, встановленого законодавством України з питань митної справи;

  • якщо митне забезпечення, накладене на транспортний засіб і упаковку товарів, не виключає можливості доступу до товарів без порушень такого забезпечення.

    Перевізники зобов'язанідоставити товари у митний орган призначення, а також подати передбачені законодавством документи на них.

Соседние файлы в папке Митна справа Конспект