Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
аудит7.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
185.34 Кб
Скачать

2 Підготовка до виконання курсової роботи

Написання курсової роботи починається з вибору теми. Тематика курсових робіт затверджується кафедрою обліку та аудиту. Студент самостійно може обрати тему курсової роботи, ґрунтуючись на своїх уподобаннях та наукових інтересах. Перелік тем наведений у додатку А. Студент може запропонувати тему курсової роботи, що не зазначена у переліку, але відповідає концепції курсу «Аудит». Ця тема може бути затверджена після погодження її формулювання й орієнтовного плану дослідження з керівником курсової роботи.

При виборі теми необхідно обґрунтувати її значимість, установити мету та задачі дослідження й запропонувати орієнтовний план написання. План роботи підлягає обов’язковому затвердженню у керівника курсової роботи, котрий призначається кафедрою. В його обов’язки входить надавати консультації студентам, здійснювати поетапну перевірку (процентовку) виконання курсової роботи, перевіряти роботу в цілому та приймати її захист.

Студент повинен визначити мету курсової роботи, послідовність її написання, підібрати відповідну наукову і навчальну літературу, нормативно-інструктивні матеріали. Опрацювання літератури передбачає складання правильного та повного списку підручників, посібників, газет, журналів, інших видань, що містять публікації, пов’язані з темою курсової роботи. Список рекомендованої літератури наведений у додатку Ж.

Опрацювання літератури (монографій, підручників, навчальних посібників, статей у наукових виданнях) і нормативних документів дає змогу студентові скласти план курсової роботи. План роботи повинен бути складений таким чином, щоб розкривалась сутність об’єкта дослідження в усіх суттєвих аспектах. План роботи має бути складним, містити розділи і підрозділи, які конкретизують зміст розділів. Формулювання назв розділів і підрозділів виключає їх повний збіг із темою курсової роботи та між собою. За змістом окремі розділи не повинні виходити за межі затвердженої теми, а зміст підрозділів – за рамки відповідного розділу. Зразки планів курсових робіт подані в додатку Б.

3 Структура і зміст курсової роботи

Структурно курсова робота з дисципліни «Аудит» має містити наступні елементи:

  • титульний аркуш;

  • завдання до курсової роботи;

  • зміст;

  • вступ;

  • теоретичну частину (з розділами і підрозділами);

  • практичну частину (задачу);

  • висновки;

  • список літератури;

  • додатки (за необхідності).

Загальний обсяг курсової роботи повинен складати 35 – 50 сторінок рукописного тексту або машинописного без додатків. Робота виконується державною мовою.

Титульний аркуш містить інформацію про вид роботи та її тему, виконавця і керівника, результати захисту. Порядок розміщення інформації на титульному аркуші поданий у додатку В.

Курсова робота виконується згідно із завданням, що оформляється керівником курсової роботи, у завданні зазначається тема курсової роботи, термін її здачі (додаток Г).

Кожна робота містить таблиці, розрахунки, додаткові та проміжні матеріали і повинна бути самостійним дослідженням.

Зміст роботи оформляється на другій сторінці роботи. У змісті наводиться перелік розділів роботи із зазначенням номерів сторінок, на яких розміщений початок кожного розділу.

Вступ призначений для обґрунтування актуальності теми курсової роботи, формування її мети і завдань. Мета курсової роботи передбачає теоретичне узагальнення основних методологічних і методичних основ аудиту відповідного об’єкта (для теоретико-прикладних тем) або дослідження історичних, організаційних, управлінських аспектів організації аудиту на макро- і мікрорівні. Завдання, що вирішуються в курсовій роботі, формулюються відповідно до логіки викладення матеріалу та мають відповідати змісту роботи.

Рекомендований обсяг вступу становить 1–2 рукописних сторінки.

Основна частина курсової роботи складається з розділів, котрі містять підрозділи відповідно до теми дослідження. Теоретична частина має містити 3–4 розділи.

Можливі декілька варіантів виконання даної курсової роботи залежно від того, чи носить тема курсової роботи суто теоретичний характер, чи є теоретико-прикладною. До першого варіанта належать теми, що охоплюють коло питань, пов’язаних з організацією аудиту на загальнодержавному рівні та в межах аудиторської фірми, історико-економічного спрямування. До другого варіанта – теми робіт, пов’язані з методикою проведення аудиту різних видів активів і пасивів підприємства. До третього – теми, які висвітлюють особливості проведення аудиту на підприємствах та в установах різних галузей діяльності.

Практична частина передбачає розгляд наведеної господарської ситуації, встановлення, чи були допущені порушення, наведення переліку документів та регістрів, що мають бути перевірені аудитором при дослідженні цих господарських операцій, вказівку на те, які нормативні документи порушено, внесення виправлень у бухгалтерські проведення і розрахунки. В окремих задачах, де мова йде про надання консультаційних послуг, необхідно змістовно описати порядок відображення господарських операцій на рахунках бухгалтерського обліку або порядок проведення відповідних розрахунків із посиланням на нормативно-інструктивні документи, що його визначають.

Висновки являють собою підсумок дослідження. У висновках студент стисло формулює основні теоретичні положення, що знайшли відображення у розділах курсової роботи. Вони повинні бути сформульовані й обґрунтовані таким чином, щоб продемонструвати розв’язання завдань, поставлених у вступі. Також тут подається загальна характеристика недоліків і відхилень від рекомендацій та інструкцій, що були виявлені автором курсової роботи при виконанні її практичної частини. Рекомендований обсяг висновків до курсової роботи – 1–2 сторінки рукописного тексту.

Список літератури має включати ті джерела, які використав студент при написанні теоретичної частини курсової роботи та при розв’язуванні практичного завдання.

При складанні списку літератури її необхідно розмістити у такій послідовності:

  1. Закони України.

  2. Постанови Верховної Ради України.

  3. Укази Президента України.

  4. Постанови Кабінету Міністрів України.

  5. Міжнародні регламентуючі документи.

  6. Нормативні документи.

  7. Книги, статті та інші видання (в алфавітному порядку).

Бібліографічний опис книги повинен містити прізвище й ініціали авторів, назву книги, місце видання, видавництво, рік видання, кількість сторінок та бути виконаний мовою оригіналу, яким студент користувався при написанні роботи. Якщо в курсовій роботі є посилання на джерела, то їх слід робити у квадратних дужках із зазначенням порядкового номера джерела у списку.

Додатки можуть містити копії договорів на проведення аудиту, методики проведення аудиту, затверджені аудиторськими фірмами, внутрішні розпорядчі документи аудиторських фірм, графіки, схеми й інший допоміжний матеріал, який недоцільно наводити в основному тексті роботи. Додатки розміщуються після списку літератури у порядку появи їх у тексті роботи. Кожен додаток треба починати з нової сторінки. Додатки повинні мати заголовок. Посередині над заголовком має бути надруковане слово “Додаток” і велика літера, що позначає додаток. Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Є, З, І, Ї, Й, О, Ч, Ь.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]