Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
заочники гроші.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
264.19 Кб
Скачать

Варіант 18

1. Державне регулювання грошового обороту.

2. Кредитна система та її складові.

3. Дайте визначення таким поняттям: кредитні гроші, нуліфікація, паритет купівельної спроможності грошей, ревальвація.

4. Задача. Визначте кількість грошей, необхідних для без інфляційного обігу грошей в економіці країни. Сума цін реалізованих товарів і послуг – 200 млрд. грн., платежі за кредитами – 40 млрд. грн., товари продані в кредит – 60 млрд. грн., платежі, що взаємно заліковуються, – 20 млрд. грн. Гривня здійснює вісім оборотів за рік. Як зміниться кількість грошей в обігу, якщо сума продажів зросте в 1,5 рази?

Варіант 19

1. Соціально-економічні наслідки інфляції.

2. Валютний ринок, основи функціонування.

3. Дайте визначення таким поняттям: розрахунки безготівкові, золотий стандарт, форфейтинг, сертифікат.

4. Задача. Визначте кількість грошей, необхідних для безінфляційного обігу грошей в економіці країни. Сума цін реалізованих товарів і послуг – 200 млрд. грн., платежі за кредитами – 40 млрд. грн., товари продані в кредит, – 60 млрд. грн., платежі, що взаємно заліковуються, – 20 млрд. грн. Гривня здійснює вісім оборотів за рік. Як зміниться кількість грошей в обігу, якщо гривня робитиме 10 оборотів за рік?

Варіант 20

1. Грошово-кредитна політика, її цілі та інструменти.

2. Необхідність і сутність кредиту, форми кредиту.

3. Дайте визначення таким поняттям: валюта, гіперінфляція, грошові агрегати, деномінація.

4. Задача. Визначте кількість грошей, необхідних для безінфляційного обігу грошей в економіці країни. Сума цін реалізованих товарів і послуг – 200 млрд. грн., платежі за кредитами – 40 млрд. грн., товари, продані в кредит – 60 млрд. грн., платежі, що взаємно заліковуються, – 20 млрд. грн. гривня здійснює вісім оборотів за рік. Як зміниться кількість грошей в обігу, якщо кількість оборотів гривні скоротиться до п’яти за рік?

Варіант 21

1. Валютний курс, основи його формування та види валютних курсів.

2. Формування капіталу комерційного банку.

3. Дайте визначення таким поняттям: грошовий ринок, емісія, монометалізм, швидкість обігу грошей.

4. Задача. Яка кількість грошей необхідна для обігу, якщо річний обсяг продажів становить 5 млн. грн., а гривня обслуговує 12 товарних продажів на рік?

Варіант 22

1. Основні теорії грошей.

2. Необхідність та сутність кредиту.

3. Дайте визначення таким поняттям: активні операції банку, чек, валютний курс, облігація.

4. Задача. Визначте кількість грошей, необхідних для безінфляційного обігу грошей в економіці країни. Сума цін реалізованих товарів і послуг – 200 млрд. грн., платежі за кредитами – 40 млрд. грн., товари, продані в кредит – 60 млрд. грн., платежі, що взаємно заліковуються, – 20 млрд. грн. Гривня здійснює вісім оборотів за рік. Як зміниться кількість грошей в обігу, якщо сума товарів, проданих у кредит, зросте в 1,5 рази?

Варіант 23

1. Монетаристський підхід до кількісної теорії грошей.

2. Поняття та шляхи досягнення конвертованості валюти.

3. Дайте визначення таким поняттям: ревальвація, грошова реформа, біметалізм, вексель.

4. Задача. Визначте кількість грошей, необхідних для безінфляційного обігу грошей в економіці країни. Сума цін реалізованих товарів і послуг – 200 млрд. грн., платежі за кредитами – 40 млрд. грн., товари продані в кредит – 60 млрд. грн., платежі, що взаємно заліковуються, – 20 млрд. грн. Гривня здійснює вісім оборотів за рік. Як зміниться кількість грошей в обігу, якщо платежі за кредитами зменшаться вдвічі?