Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8 СЕМЕСТР / ФК 09-2з / Інформаційні системи і технології у фінансах Заоч. 2009.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
5.68 Mб
Скачать
  • Тема 8. Автоматизована інформаційна система Держказначейства України

Структура та склад автоматизованої інформаційної системи Держказначейства України. Автоматизація обробки інформації у Держказначействі України. Методика розв’язання основних задач.

Модуль 2. Програмне забезпечення автоматизованої обробки інформації

Змістовий модуль 3. Автоматизація управління фінансами в бюджетних установах та комерційних структурах

  • Тема 9. Автоматизація обробки інформації у страховій сфері

Характеристика страхової системи з позиції обробки інформації. Загальна характеристика АІС "Страхування": мета, призначення, структура, основні функції та завдання. Структура і склад функціональної частини АІС "Страхування".

Автоматизовані інформаційні системи у страхуванні. АІС "Страхування": структура і склад функціональної та забезпечувальної частин. Обробка інформації в страховій системі. Методика розв’язання основних задач страхових закладів.

  • Тема 10. Автоматизація управління фінансами в бюджетних установах.

Роль ІАС "Місцеві бюджети" у створенні єдиного інформаційного простору органів фінансової сфери. Основні характеристики та призначення ІАС "Місцеві бюджети". Функціональність основних підсистем.

Загальна характеристика задач, які розв'язуються в системі бюджетних установ. Характеристика класифікаторів і кодів, які використовуються при автоматизованому розв'язанні задач в бюджетних установах. Особливості організації технологічного процесу обробки інформації в бюджетних установах.

Автоматизація управління фінансами в бюджетних установах. Методика інформаційних зв’язків при розв'язанні основних фінансових задач в бюджетних установах та їх інформаційне забезпечення.

  • Тема 11. Автоматизація управління фінансами підприємств і комерційних структур.

Загальна характеристика управління фінансами підприємств і комерційних структур. Автоматизація розв'язання фінансових задач, які вирішуються на підприємствах та комерційних структурах. Особливості інформаційного, технологічного та програмного забезпечення типових задач підсистем управління фінансовими ресурсами АІС підприємств.

Система Project Expert 7. Розв’язання основних фінансових задач на підприємствах та в комерційних структурах. Аналіз фінансових результатів проекту та компонування звіту у системі Project Expert 7.

Методика розв'язання основних фінансових задач на підприємствах. Моделювання та підтримка прийняття рішень по управлінню фінансами на підприємствах. Інформаційне, технологічне та програмне забезпечення автоматизованої обробки інформації.

Змістовий модуль 4. Інформаційні технології підтримки банківських операцій

  • Тема 12. Інформатизація фінансового ринку.

Загальна характеристика фінансового ринку з позиції обробки інформації. Обробка інформації по обігу цінних паперів. Особливості технології інформаційної підтримки угод, пов'язаних з цінними паперами. Інформаційна технологія підтримки банківських операцій на фондовому ринку. Призначення автоматизованого робочого місця (АРМ) брокера.

Система Project Expert 7. Формування фінансової моделі інвестиційного проекту. Економічний аналіз фінансових показників розробленого проекту.

Інформаційне забезпечення фінансового ринку в Internet.