Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Основи діловодства Заоч. 2010.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
263.68 Кб
Скачать

6. Підсумковий контроль Шкала оцінювання

Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в національну шкалу та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Оцінка за шкалою ВНЗ

Оцінка при підсумковому контролі у формі екзамену

Оцінка при підсумковому контролі у формі заліку

Оцінка за шкалою ECTS

90-100

5 (відмінно)

Зараховано

А (відмінно)

Відмінне знання матеріалу лише з незначною кількістю помилок

80-89

4 (добре)

В (дуже добре)

Вище середнього стандарту, але з деякими поширеними помилками

70-79

С (добре)

Загалом добрі знання, але з помітними помилками

60-69

3 (задовільно)

D (задовільно)

Пристойно, але із значними недоліками

50-59

Е (достатньо)

Відповідає мінімальним вимогам

21-49

2 (незадовільно) з можливістю повторного складання

Не зараховано

FX

Недостатньо: необхідно доопрацювати і повторно скласти залік чи екзамен

0-20

2 (незадовільно)

з обов’язковим повторним курсом

F

При оцінці знань та вмінь студента приймаються до уваги повнота, глибина, оперативність, свідомість відповіді.

Критерії оцінки навчальної діяльності студентів з дисципліни:

  • 90-100 балів. За глибоке і повне оволодіння сутністю та змістом основних понять діловодства, знання основних правил і прийомів діловодства, організації процесу діловодства, вміння використовувати теоретичні знання при виконанні практичного завдання. За оформлення роботи без помилок, повно, відповідно до завдання, охайно. Така кількість балів передбачає грамотне, логічне викладання матеріалу, вміння узагальнювати та систематизувати матеріал, робити висновки.

  • 80-89 балів. Студент володіє основними поняттями та правилами організації діловодства, вміє використовувати теоретичні знання при виконанні практичного завдання. Робота оформлена без помилок, відповідно до завдання, охайно. Студент володіє вмінням узагальнювати та систематизувати матеріал, робити висновки.

  • 70-79 балів. Студент володіє основними поняттями та правилами організації діловодства. Практичні завдання оформлені без істотних помилок, відповідно до завдання, охайно. Відповіді на теоретичні питання є логічними та грамотними.

  • 60-69 балів. Якщо студент повно засвоїв навчальний матеріал, орієнтується в ньому, усвідомлено використовує теоретичний матеріал при виконанні практичного завдання, грамотно викладає відповідь, але зміст, форма відповіді мають неточності. Практичне завдання оформлено повно, відповідно до завдання, охайно, але з помилками.

  • 50-59 балів. Якщо студент орієнтується у навчальному матеріалі, усвідомлено використовує навчальний матеріал при виконанні практичного завдання, формулює відповідь на теоретичні питання, але зміст, форма відповіді мають неточності. Практичне завдання оформлено відповідно до завдання, але з помилками.

  • 21-49 балів. Якщо студент виявляє знання та розуміння навчального матеріалу, але викладає його не повно, непослідовно, допускає неточності у визначенні понять, у застосуванні теоретичного матеріалу при виконанні практичного завдання. Практичне завдання виконана відповідно до завдання, охайно, без помилок, але у неповному обсязі.

  • 0-20 балів. Якщо студент має розрізнені, безсистемні знання, не вміє виділяти головне та другорядне, допускає помилки у визначені понять, викривляючи їх зміст, безладно і невпевнено викладає матеріал, не може застосувати знання у практичній роботі. Практичне завдання виконано не у повному обсязі, не використанні усі реквізити, необхідні для оформлення даного виду документа, не пов’язана з завданням, виповнена неохайно.