Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
цивільно-правова 2 с / РПН дисциплiни - OIB_заочна.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
260.1 Кб
Скачать

Тема 4. Програмні засоби, що містять небезпеку

Ознайомлення студентів з перехоплювачами паролів в операційних системах. Ознайомлення студентів з різновидами шкідливих програм. Ознайомлення студентів з різновидами вірусних програмам та засобами боротьбі з ними.

Роль і значення теми для професійної діяльності правознавця: кожен майбутній юрист повинен знати принципи роботи шкідливих програм, а саме: троянських програм, утиліт скритого адміністрування, перехплювачів паролів. Механізми захисту від шкідливих програм.

Ключові слова: перехоплювачі паролів, троянські програми, утиліти скритого адміністрування, вірусні програми, міжмережеві екрани, пакетні фільтри.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми:

Знати принципи роботи шкідливих програм, а саме: троянських програм, утиліт скритого адміністрування, перехплювачів паролів. Механізми захисту від шкідливих програм.

Вміти організувати захист від перехоплювачів паролів першого роду, організувати захист від перехоплювачів паролів другого роду, організувати захист від перехоплювачів паролів третього роду, організувати захист від шкідливих програм, діяти при виявлені зараження ЕОМ вірусною програмою.

Тема 5. Криптографічний захист інформації

Поняття криптографії, шифрування та дешифрування. Ключі шифрування. Криптостійкість. Вимоги до криптографічних систем. Криптографічні методи. Основи криптоаналізу.

Роль і значення теми для професійної діяльності правознавця: кожен майбутній юрист повинен знати основи основи криптографічного захисту інформації та основи криптоаналізу.

Ключові слова: криптографія, шифрування, дешифрування, ключі шифрування, криптостійкість, криптоаналіз.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми:

Знати основні принципи роботи криптографічних ситем, поняття шифрування та дешифрування. Робота з ключами шифрування. Поняття криптостійкості. Вимоги до криптографічних систем. Криптографічні методи. Основи криптоаналізу.

Вміти використовувати криптографічні методи для захистку конфеденційної інформації. Використовувати програмні засоби для криптографічного закриття інформації.

Тема 6. Безпека в комп’ютерних мережах

Загальні принципи побудови комп’ютерних мереж. Використання міжмережевих екранів. Принцип роботи брандмауера. Різновиди брандмауерів

Роль і значення теми для професійної діяльності правознавця: кожен майбутній юрист повинен знати основи роботи з комп’ютерними мережами. Методами роботи з ними. Різновидами мережевих атак. Методами та можливостями захисту від атак на локальні мережі.

Ключові слова: локальна обчислювальна мережа, міжмережевий екран, брандмауер.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми:

Знати основи роботи з комп’ютерними мережами. Методами роботи з ними. Різновидами мережевих атак. Методами та можливостями захисту від атак на локальні мережі.

Вміти настроювати мережу для безпечної роботи. Використовувати міжмережеві екрани.

Тема 7. Захист інформації в глобальних мережах

Загальні принципи побудови глобальних комп’ютерних мереж. Політика безпеки при роботі в глобальній мережі. Погрози при роботі з глобальними мережами. Реагування на інциденти в глобальній мережі.

Роль і значення теми для професійної діяльності правознавця: кожен майбутній юрист повинен знати загальні принципи побудови глобальних комп’ютерних мереж. Політику безпеки при роботі в глобальній мережі. Погрози при роботі з глобальними мережами. Реагування на інциденти в глобальній мережі.

Ключові слова: глобальна обчислювальна мережа, міжмережевий екран, політика безпеки, World Wide Web, браузер, сервер, електрона пошта.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми:

Знати основи роботи з глобальними комп’ютерними мережами. Методами роботи з ними. Політику безпеки при роботі в глобальній мережі.

Вміти реагувати на інциденти в глобальній мережі. Розробляти політику безпеки при роботі в глобальній мережі.