Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗО_МОТ / ІСТУ_ПОСІБНИК.doc
Скачиваний:
68
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
14.56 Mб
Скачать

Головні параметри

У будь-який момент використання Excel можна задати різноманітні параметри, що впливають на його роботу та враховуються надалі програмою за умовчанням. Ці параметри задаються у вікні діалогу «Параметры», що викликається на екран вибором команди «Сервис\Параметры…».

Вікно діалогу «Параметры» має 13 вкладок. Розглянемо деякі з них:

Параметри вкладки «Вид»дозволяють змінити вигляд вікна програми. Наприклад, вони дозволяють задати, чи відображати рядок формул, рядок стану, індикатори примітки, лінійки прокрутки, лінії сітки.

Параметри вкладки «Вычисления» визначають спосіб виконання обчислень та керують зовнішніми посиланнями у робочій книзі. Наприклад, вони дозволяють задати, чи обчислювати значення всіх формул автоматично, або очікувати спеціальної вказівки користувача — кнопка «Вычислить (F9)», що є зручним при роботі з дуже великими та складними таблицями, де використовуються потужні механізми аналізу даних, а також при наявності слабкого та повільного комп'ютера. У результаті активізації опції «точность как на экране» точність здійснюваних обчислень відповідає числу відображуваних на екрані десяткових розрядів (за умовчанням точність обчислень складає 15 знаків після коми), що також може прискорити роботу програми.

Параметри вкладки «Правка» використовуються програмою при уведенні та правці даних. Наприклад, можна зазначити, чи підтримувати переміщення та копіювання чарунок та областей за допомогою миші, розрядність дробової частини за умовчанням, напрямок переходу до іншої чарунки після уведення даних, візуальні ефекти при видаленні чарунок таблиці.

На вкладці «Общие» зібрано загальні параметри, що впливають на роботу програми у цілому. Наприклад, можна обумовити кількість листів у новій утворюваній робочій книзі, вигляд адресації чарунок (D5, де D — ім'я стовпчика та 5 — номер рядка, або R5C4, де R5 — рядок 5 а C4 — стовпчик 4), вигляд меню, шрифт, що використовується.

Параметри вкладки «Переход» полегшують користувачам перехід від програми Lotus 1-2-3 до Excel.

Вкладка «Списки» містить списки, які використовуються при застосуванні команди автоматичного заповнення або задають визначений користувачем порядок сортування.

Параметри вкладки «Диаграмма» визначають формати та режими, що використовуються програмою за умовчанням при створенні нових діаграм. Наприклад, вони визначають, як розуміти порожні чарунки, що входять у виділений для аналізу діапазон: ігнорувати, припускати нульові значення, інтерполювати за значеннями сусідніх чарунок.

На вкладці «Цвет» можна задати кольори, що використовуються програмою, або скопіювати палітру кольорів з іншої робочої книги.

Додавання кнопки на панель інструментів

Для додавання кнопки:

  • Представте на екрані панель, в яку необхідно додати кнопку.

  • Відкрийте вкладку «Команды» вікна діалогу «Настройка», виконавши спочатку команду «Сервис\Настройка…».

  • Виберіть зі списку «Категории» потрібну категорію кнопок. У полі «Команды» відображаються відповідні команди з кнопками, що входять до обраної категорії.

  • Перетягніть потрібну кнопку з вікна діалогу на панель інструментів мишею при натиснутій лівій клавіші.

Для видалення кнопки:

  • Представте на екрані відповідну панель.

  • Відкрийте вікно діалогу «Настройка».

  • Перетягніть відповідну кнопку з панелі інструментів у будь-яку позицію робочого вікна.

Аналогічним способом можна переміщати кнопки усередині панелей. Для відновлення вихідного набору кнопок вбудованої панелі інструментів:

  • Відкрийте вкладку «Панели инструментов» вікна діалогу «Настройка».

  • Виберіть зі списку відповідну вбудовану панель.

  • Натисніть кнопку «Сброс…».

Соседние файлы в папке ЗО_МОТ