Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Юльчик.DOC
Скачиваний:
4
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
249.86 Кб
Скачать

28

Зміст

стор.

Вступ 1.Загальний розділ 5 1.1.Аналіз продукції 5 1.2.Аналіз споживачів промислової продукції 7 1.3.Аналіз операційної діяльності підприємства 8 1.4.SWOT- аналіз організації 9 1.5.Теорія прийняття рішень в операційному менеджменті 10 2.Розробка операційної системи підприємства 13 2.1.Визначення моделі операційної системи 13 2.2.Управління матеріально-технічним постачанням на підприємстві 14 2.3.Вибір технологічного процесу виробництва продукту 15 2.4.Управління запасами 16 2.5.Вибір технологічного устаткування 17 2.6.Визначення числа працюючих 18 2.7.Розрахунок потреби в основних площах 19 2.8. Управління операційною інфраструктурою підприємства 20

3.Визначення ефективності реорганізації операційної

системи 22 3.1.Контроль критичного обсягу виробництва 22 3.2.Визначення ефективності управління проектами 23 3.3.Визначення економічної ефективності нововведення 24 3.4.Контроль якості операційної системи 25 Висновок 27 Література 28

Вступ

В даній курсовій роботі з дисципліни „Операційний менеджмент” я спробую сформулювати важливість вище названої дисципліни в системі підготовки нових управлінців, бо нинішня ситуація вимагає кардинально нового підходу до виробництва, створення нових функціональних методів управління виробництвом на підприємствах.

Управління завжди здійснюється для досягнення зазначеної мети. Ступінь досягнення поставленої мети управління визначається за допомогою цільової функції управління. Загалом при виробництві товарів, послуг всі фірми виконують 3 функції. До функцій промислового управління може належати виробництво, фінанси , маркетинг.

Ці функції є необхідними складовими для виживання не тільки виробничого процесу, а і організації в цілому:

  • Маркетинг – визначає попит , або хоча б мінімальний заказ на товар.

  • Виробництво ( операції , що в нього входять ) – створює товар.

  • Фінанси (облік ) – визначає міру наскільки економно організація

виробляє продукт , чи своєчасні розрахунки з постачальниками і отримання коштів від споживачів.

Визначну роль у поліпшенні продукту відіграє енергійність, прагнення до оновлення. Організації які використовують ефективний менеджмент через вирішення складних завдань на підприємстві, цеху, підрозділу. Таке поліпшення продуктивності обов’язок професійних менеджерів, які повинні прагнути цього удосконалення. Сучасне виробництво характеризується величезною кількістю видів сировини , що використовується, методів її переробки і широким асортиментом продукції, що випускається.

Завдання , які підлягають вирішенню в даній курсовій роботі:

  • Зробити аналіз продукції і її споживачів, а також підприємства, що виробляє дану продукцію.

  • Розробити операційну систему підприємства.

  • Вибрати технологічний процес виробництва, технічного обладнання ,

кількість працівників.

  • Розрахувати площу виробництва, визначити ефективність реалізації операційної системи.

  1. Загальний розділ

    1. Аналіз продукції

На підприємстві фірми ТОВ „Варва маслосирзавод” працює 58 чоловік. Підприємство випускає кисло - молочну продукцію та купує сировину, тобто молоко в населених пунктах району.

Ціна в даний період становить 1 грн. за літр молочної продукції. За день підприємство закупає молоко в кількості 4т., але це недостатня кількість для того, щоб підприємство працювало на повну потужність.

Причинами того, що підприємство не в змозі закупити більше молока є нестача коштів.

Кількість виробленої продукції за 2005 рік складає – 2800,5 тис. грн. Вся продукція була реалізована покупцям, а сировина – іншим заводам.

За 2005 рік підприємство закупило молока в кількості 2850 т. Молоко закупалось в 10 населених пунктах Варвинського району. Асортимент сирів як солодких так і солених сирів великий: з горіхами, з чорницею, з абрикосом, з полуницею, з грибами, з паприкою, з часником, з окропом. Тому розробляються штрих-коди, щоб продукцію підприємство змогло реалізувати не тільки на базарі та у дрібних магазинах, а й великих спеціалізованих магазинах (супермаркетах), що має набагато збільшити об’єм реалізації і покращиться фінансовий стан підприємства.

Таблиця 1.1