Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СИЗИЙ МИКОЛА АД-1108 КУРСАЧ.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
352.77 Кб
Скачать

2.6 Побудова річного то і ремонту рухомого складу

В використовуємій на виробництві системі контролю на кожний автомобіль ведеться картка, в яку записується щоденний пробіг автомобіля, прийнятий пробіг між ТО і відмічається день проведення кожного ТО. Ці дані дають змогу планувати обслуговування по фактичному пробігу автомобілів, технічному стану і умовами експлуатації і дає змогу контролювати фактичне виконання обслуговування.

Графік ТО рухомого складу АТП дає змогу чіткого планування проведення ТО і рівномірного завантаження виробничих зон і ліній.

Для побудови графіка вихідними даними є марка автомобіля, дата проведення і тип останнього ТО, пробіг від останнього ТО. Для полегшення побудови графіка і занесення даних створюється відповідна таблиця, як приклад таблиця 2.2.

Марка

авто-мобіля

Плануємий пробіг

на рік

Тип остан-нього

ТО

Пробіг від ос-таннього ТО

січень

лютий

Всього за рік

Планує-мий пробіг

ТО-1

ТО-2

Планує-мий пробіг

ТО-1

ТО-2

ТО-1

ТО-2

Урал 383-156

102200

ТО-2

900

8517

5600

25600

8517

30600


Для побудови графіка краще користуватися міліметровим папером. На прямій лінії відмітити початок року і кінець року з відповідним масштабом, вказавши пробіг автомобіля за рік. Перед початком року відповідно масштабу вказати пробіг від останнього ТО. Поділивши увесь пробіг на 12 частин (місяців) і періодичність пробігів між ТО-1 і ТО-2, визначити дати їх проведення. Ці дані занести в таблицю.

Перевірку вірності побудови графіка можна виконати за допомогою обчислювальної техніки.

2.7 Вибір методу організації технологічного процесу то і пр

Організація технологічного процесу залежить від виробничої програми : кількості автомобілів , їх добового пробігу , числа зони постів,кількості робітників, а також від строку експлуатації рухомого складу. Дане АТП має 107 автомобілів з ​​середнім щоденним пробігом кожного автомобіля близько 255 км . У даному курсовому проекті технологічний процес зони ТО- 1 здійснюється на одному посту . Тип поста універсальний .

Прийнятий не потоковий метод організації виробництва . Автомобіль заїжджає на пост, проходить технічне обслуговування , з'їжджає заднім ходом. Обладнання на посту розподілено відповідно до виконанням на них робіт .