Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursach_stroitelstva.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
437.25 Кб
Скачать

4.Підрахунок використаних матеріалів.

Найменування

Кількість,

Комплекс проіздноі частини :

-проіздна частина з захисним шаром і водовідводними пристроями

274,66 м³

-асфальтобетонне покриття на тротуарі

29,22 м³

- деформаційні шви

21,6 т.

- барєри безпеки

85,0 пог.м.

- перильна огорожа h=1,1 м

77,92 пог.м.

Балки залізобетонні П-образні: - 9 м.

18 шт.

- 24 м.

9 шт.

Збірний залізобетонний ригель v=26.64 m³

2 шт.

Опорні стійки d=1,2 м.,h=8 м.

4 шт.

Пальовий ростверк v=63,87 м³

4 шт.

Палі залізобетонні 40*40., L=12 м.

16 шт

Збірні стояни козлового типу v=178,36 м³

2 шт

Залізобетонні відкрилки v=13,2 м³

2 шт.

Періхідні плити v=36,0 м³

2 шт.

Опсипний конус v=288 м³

2 шт.

4.1. Опис машин і механізмів

ТТХ міксеру на базі Volvo

Тип міксеру

гравітаціонний

Мах.швидкість,км/час

85

Габаритні розміри (L*B*H),м

6,56*2,48*2,63

Габаритні розміри бадді,м³

8

Привод

гідравлічний

Кран LTM 1500 Liebheer D 9408 TI-E c

Вантажопідємність, т.

63

При найбільшому вильоті стріли

3,6

При найменьшому вильоті стріли

161

Виліт стріли,м

найменьший

10,0

найбільший

108,0

Швідкість підьому вантажу, м/хв.

0,7-0,5

Вага крану, т.

88,7


ТТХ пневмоколісного крану КС-4561

вантажопід´ємність максимальна т:

На виносних опорах

40

Без виносних опор

10

Виліт стріли,м:

найменьший

10,5

найбільший

46,0


5.Основні положення з техніки безпеки.

При виконанні робіт механізми та обладнання слід використовувати, керуючись відповідними інструкціями з експлуатації. Небезпечні зони робіт повинні бути огороджені попереджувальними знаками. Технічний персонал і всі робітники, що зайняті на будівництві, повинні бути проінструктовані з техніки безпеки й ознайомленні з відповідними розділами нормативних документів.

Перед початком робіт по будівництву мосту генпідрядник повинен розробити на стадії робочої документації проект виконання робіт (ПВР) і пе-редбачити у ньому заходи, які забезпечують безпечне ведення будівельно-монтажних робіт з урахуванням конкретних місцевих умов.

Охорона праці та виробнича санітарія ПОБ передбачає заходи по охороні праці, які обумовлені діючими нормами і правилами й направлені на попередження випадків виробничого травматизму, зниження захворюваності на виробництві, а також загальне покращення умов праці.

При плануванні будівельного майданчика повинні бути дотримані вимоги по забезпеченню граничних відстаней, ширини проходів та транспортних проїз-дів між тимчасовими будівлями і спорудами.

Механізація трудомістких процесів та підйомно-транспортних операцій забезпечується шляхом використання гусеничниго крану.

Небезпечні щодо аварій і нещасних випадків елементи будівельних конструкцій, обладнання та внутріплощадкового транспорту фарбують у сигнально-попереджувальні кольори.

Будівельні майданчики, переходи, поїзди, склади та робочі місця повинні освітлюватись відповідно до вимог норм. Оглядові канали та інші місця, повинні бути обладнанні переносним освітленням з напругою 36 В.

Під’їзні та внутрібудівельні автодороги повинні забезпечувати вільний проїзд до всіх споруд на будівельних майданчиках та до об’єктів, що будуються.

Небезпечні зони виконання робіт слід позначати помітними знаками й написами. Необхідно передбачити заходи проти пошкодження електричним струмом, а саме: заземлення будівельних машин, кранів, та металевих конструкцій; огорожа електроустановок.

Всі металеві частини, що можуть опинитися під напругою внаслідок пошкодження ізоляції (корпуса електродвигунів, шаф, світильників тощо), необхідно заземлити шляхом приєднання до заземленого нульового проводу живлячої мережі.

Будівельні майданчики необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння відповідно до діючих норм, а саме: вогнегасниками та пожежними щитами з приналежним інвентарем.

Передбачаються заходи по попередженню пожеж, а саме: дотримання режиму зберігання ПММ, виконання правил роботи з використанням відкритого вогню тощо.

Будівельні майданчики і робочі місця слід обладнати засобами наочної агітації – плакатами, стендами, схемами, а також попереджувальними написами і відповідними інструкціями з техніки безпеки, пожежної та електробезпеки.

Організація робочих місць повинна передбачувати безпеку виконання робіт. Робочі місця устатковують огорожею, захисним та запобіжним обладнанням, всілякими пристосуваннями.

Будівельно-монтажна організація повинна забезпечити робітників та службовців спецодягом та запобіжними пристосуваннями потрібних розмірів відповідно до умов і характеру роботи, що виконується, а також відповідно до типових галузевих норм безкоштовної видачі спецодягу, спецвзуття та запобіжних пристосувань робітникам та службовцям, зайнятим на будівельних роботах. Спецодяг, взуття та пристосування повинні бути перевірені, а робітники проінструктовані про порядок їхнього використання. Керівники робіт не повинні допускати до роботи осіб без відповідного спецодягу, спецвзуття та запобіжних пристосувань.

З метою забезпечення санітарно-гігієнічного обслуговування працюючих, на будівельних майданчиках передбачають інвентарні приміщення санітарно-побутового призначення: гардеробні, умивальні, душові, туалети, приміщення для сушіння, знешкоджування та обезпилювання спецодягу, приміщення для особистої гігієни жінок, для обігріву та регламентованого відпочинку, укриття від сонячної радіації та атмосферних опадів, буфет та кімната прийому їжі, здравпункт тощо.

Працюючих слід забезпечувати питною водою та гарячою їжею. В гардеробних приміщеннях, відповідно до діючих норм, частину шафів необхідно обладнати пристроями для сушіння одягу та витяжною вентиляцією. У побутових приміщеннях, складах, майстернях передбачити встановлення вмивальників з га-рячою та холодною питною водою, електроповітряних рушників та автоматів з газованою водою.

У районах будівництва з важкими кліматичними умовами особливу увагу слід звернути на забезпечення робітників теплим одягом на зимовий період робіт та на обігрівання жилих і побутових приміщень. Щоб уникнути захворювань та обморожування в холодний час періоду, необхідно передбачити протягом зміни технологічні перерви для обігріву робітників.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]