Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursach_stroitelstva.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
437.25 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

кафедра „мости і тунелі”

Курсовий проект з будівництва мостів

*** КИЇВ 2005 ***

Вступ

Сучасний процес будівництва тягнеться до індустріалізації технологічних операцій з метою прискорення будівництва об’єктів, забезпечення високої якості будівництва, застосування сучасних технологій і прогресивних методів організації праці, створення індустріальної бази ( завод Ж/Б конструкцій, складів, А/Б заводів). Індустріалізація неможлива без використання нових економічних конструкцій, технологій і засобів організації виробництва; малолегованих сталей, методів влаштування безростверкових опор при будівництві мостів; збірних конструкцій; типових проектів і уніфікацій.

Будівництво мостів – це капітальне будівництво, тобто потребує великих капіталовложень та створюється на основі проектів, кошторисів на фінансування.

Продукція капітального будівництва нерухома, робочі місця та знаряддя праці на об’єктах будівництва нестаціонарні з одного об’єкта на другий згідно технологічного процесу.

Капітальне будівництво здійснюється на відкритому повітрі та триває на великому проміжку часу.

1.1 Економічна характеристика району прокладання траси.

Ділянка дороги Стрижівка-Андрушки буде підїздною дорогою до залізничної станції в м.Коростишів.Вона має велике народногосподарське значення в загальній транспортній сітці області.

В населенному пункті Стрижівка зосереджено:млин, молочний завод та брикетна фабрика. На станції Андрушки знаходиться елеватор на котрий надходить зерно з навколишніх господарств,а також сахарний завод ім.Цюрупи. На теріторії населенного пункту Стрижівка розташовано колективне сільськогосподарське підприємство “Світанок” з молочною фермою, а також лісництво.Загальна кількість дворів не перевищує 1800.В населенному пункті Андрущки кількість дворів понад 2000. Там розташовано колективне сільсько-господарське підприємство імені В.І.Леніна з тваринницьким господарством.

Будівництво автомобільної дороги між вказаними селами буде допомогою в розвитку економіки даних населенних пунктів , розвитку продуктивності сільського господарства , а також сприятиме здешевленню вартості сільсько-господарської продукції даних господарств за рахунок скорочення витрат на перевезення сировини від господарств до місць переробки.

З винекненям цієї дороги у м.Коростишів, який є районним центром в який і входять ці два села ,а також і ринком збуту їхньої продукції.М.Коростишів невеличке містечко з населенням від 15000-20000. На території Коростишіва є чотири заводи: ”Електроприбор” , ”Граніт” , “Спирт” та “Кар’єр”, а також великий базар харчового та промислового забезпечення, велика кількість супермаркетів та магазинів. Процвітання цього міста досить не довге,але за короткий час свого розвитку та правельної політики глав міського та районного управління місто стало значно більше як по площі так і у кількості населення. Тому потреба у дорогах просто не минуча, тим більше що це місто знаходиться на трасі між двома обласними центрами Київ-Житомир.

За постановою глав міського та районного управління від 23.02.05 року було одноголосно прийнято рішення про побудову другого мосту через річку Тетерів. В зв’зку з тим, що один міст не може забезпечити необхідну пропускну спроможність в м.Коростишів. Піля детального огляду було вирішено спочатку зробити ремонт старого мосту, який був розрахований на навнтаження А-11, проте мав габарит Г-6.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]