Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursach_stroitelstva.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
437.25 Кб
Скачать

1.3. Характеристика моста

Варіант: п’яти прогоновий міст, рамного типу. Прогонова будова виконана за схемою 4x21, розрізні, балочні із звичайного залізобетону. Проміжні опори залізобетонні двох стовпчасті, фундаменти берегових і проміжних опор залізобетонні оболонки, діаметр оболонки 1м, довжина двох секцій 16м.

  1. Загальна довжина мосту – 84,3 м.;

  2. Статична схема – балково-розрізна;

  3. Схема мосту – 4x21 м

  4. Габарит шляхопроводу –Г-11,5+2´0,75м;

  5. Прогонові будови: – кількість балок (21 м) – 7(в поперечному перерізі);

– ширина полки – 1,5 м.

– висота Т-подібної балки (21 м) – 0,9 м.

– товщина стінки – 0,2 м.

– товщина плити – 0,12 м.

– клас бетону В-30

  1. Проміжні опори –палі;

  2. Стояни – палі;

  3. Проїзна частина: – гідроізоляція – 0,5 см.;

– асфальтобетонне покриття – 8 см.;

– монолітна плита – 15 см.

2.1. Технологічна схема будівельних робіт.

Будівництво мосту безпосередньо на об'єкті складається з таких основних етапів:

1. Улаштування фундаментів опор шляхопроводу;

2. Спорудження тіла опори шляхопроводу;

3. Монтаж залізобетонних прогінних будов;

При перевозці конструкції для запобігання випадкових пошкоджень та зсувів під дією інерційних, вітрових та динамічних навантажень надійно розкріплюються. При транспортуванні залізницею необхідно забезпечити дотримання габариту.

Складування доставлених конструкцій на місці монтажу виконується в зоні дії монтажних механізмів у зручному для подальших операцій положенні. Перед монтажем конструкції очищають від бруду та напливів бетону. При необхідності випуски арматури та закладні деталі очищаються від іржі та випрямляються.

Елементи малої ваги (2 - 3 т.) у найпростішому піднімають, обв'язуючи їх в обхват тросами. Елементи більшої маси піднімають за спеціальні металеві строповочні петлі, надійно вмонтовані в бетон конструкції у спеціальних місцях. Підвіска монтуємих конструкцій до гака крану виконується за допомогою стропів із стальних канатів діаметром 16 - 38 мм. чи траверс - металевих балок із прокатаної сталі.

Найпростіший спосіб монтажу розрізних прогінних будов - укладання блоків прогінних будов стріловими кранами, розташованими внизу на землі збоку монтуємого прогону. Монтуємі балки складують із краном так, щоб забезпечити монтаж поворотом стріли крана на 180 градусів. Можливий монтаж балок "з коліс" без улаштування складу балок на будмайданчику.

Необхідну для монтажу балку стропують, піднімають поворотом стріли крана вводять у прогін та плавно опускають на опорні частини, звільнюючи потім від строповочних облаштувань. Кран переміщують у нове положення та приступають до установки наступної балки. Положення крану та розташування балок, підготовлених до монтажу, вибирають таким чином, щоб забезпечити мінімальний виліт стріли крану з виключенням необхідності переміщення його з вантажем.

Якщо вантажопід'ємність одному крану недостатня для монтажу, використовують два крани, піднімаючих балку з обох кінців одночасно. Монтуємо балка при цьому розташовується перед кранами. Піднімає її спочатку на мінімальному вилиті стріли, балку вводять у прогін та установлюють,збільшуючи виліт стріл кранів. Якщо вантажопід'ємність кранів не дозволяє установку балки на необхідному вилиті стріли, монтуємий блок спускають спочатку на максимально дозволеному вилиті стріли, потім крани переміщують уперед, балку піднімають знову,повторюючи виконані операції.

Після установки окремих балок прогінних будов виконується їх об'єднання зваркою випусків арматури чи закладних частин. Після обетонування балок в отвори плити встановлюють водовідвідні трубки та укладають бетон стічного трикутника, на який згодом викладають гідроізоляцію.

Роботи по влаштуванню гідроізоляції, яка складається з бітумної мастики, армованої двома кулями склосітки виконують при температурі не нижче +50С. Бітумну мастику перед використанням розігрівають у бітумному котлі до температури 150-1700С та в гарячому стані наносять на поверхню плити, розстелюючи зверху шар склоізолу. Потім наносять другий шар мастики та укладають другий армуючий шар, на який наноситися останній шар мастики.

Особливо досконало гідроізоляція влаштовується у водовідвідних трубок. Ізоляційні та армуючи шари заводять всередину трубок та прижимають до стінок трубок спеціальним склянкою. На гідроізоляцію викладається захисний бетонний шар армований металевої сіткою. Згодом на захисний ШАР викладається асфальтобетон.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]