Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тилове забезпечення підрозділів.doc
Скачиваний:
376
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
135.17 Кб
Скачать

5.3.5 Тилове забезпечення батальйону у зустрічному бою

Зустрічний бій можливий у різних умовах бойової обстановки: в ході маршу, при проведенні контратак в обороні, а також під час розвитку наступу. Мета зустрічного бою – розгром противника, який наступає, в короткі строки, захоплення ініціативи і створення сприятливих умов для подальших дій. Батальйон може вести зустрічний бій самостійно або у складі головних сил бригади (полку).

Підрозділи тилу батальйону розгортаються за бойовим порядком головних сил батальйону, по можливості у важкодоступних для танків районах. Подальше їх переміщення здійснюється у міру просування бойових підрозділів

За період напруженого бою витрати матеріальних засобів з урахуванням розгортання батальйону з похідного порядку у бойовий та участі його у виконанні найближчих завдань бригади (полку) і дивізії можуть скласти: боєприпасів - артилерійських пострілів, мін, зенітних і ПТКР – по 0,6 – 0,7 бк, ракет до зенітних ракетних комплексів типу "Стріла" – 0,3 – 0,5 бк, танкових і БМП – до 1,0 бк, до стрілецької зброї – 0,4 – 0,5 бк; пального – автомобільного бензину – 0,1 – 0,15 запр., дизельного палива – 0,25 – 0,3 запр.

На марші у передбаченні зустрічного бою танки, бойові машини піхоти, а при необхідності – і бронетранспортери та автомобілі дозаправляються пальним з бочок і дрібної тари на одному з останніх привалів перед рубежем можливої зустрічі з противником.

Рис. 6. Розміщення та переміщення тилу мб у зустрічному бою

Поповнення запасів матеріальних засобів в ході зустрічного бою в підрозділах здійснюється передусім за рахунок наявних батальйонних запасів. У першу чергу поповнюються запаси у тих підрозділах, які діють на головному напрямку і від успіху яких залежить результат бою.

З метою захисту від сучасних видів зброї головна увага у зустрічному бою повинна приділятись використанню рельєфу місцевості для укриття особового складу і техніки тилу. Наявність відкритих флангів вимагає особливої уваги до організації оборони і охорони тилу. За необхідності для підсилення оборони і охорони тилу командиром батальйону можуть виділятись додаткові сили і засоби. Розміщення і переміщення тилу батальйону здійснюється під прикриттям бойових підрозділів.

Управління тилом у зустрічному бою здійснюється шляхом передачі коротких розпоряджень усіма наявними силами і засобами та завчасно установленими сигналами. У ході бою особлива увага приділяється швидкому збору інформації про забезпеченість підрозділів матеріальними засобами та інших даних обстановки, правильній її оцінці, здійсненню маневру силами та засобами тилу, своєчасному переміщенню підрозділів тилу за бойовими підрозділами