Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kursova_Tekhn_Bud_Aerodromiv.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
866.82 Кб
Скачать

7. Влаштування примикань, укріплених узбіччями та вимощенням

У місцях примикання СРД до ЗПС, перону, МС та іншим РД, а також в місцях їх пересічення слід передбачати заокруглення внутрішніх кромок покриття в плані радіусом, що приймається згідно СНиП 2.05.08-85. Конструкція покриття примикань приймається аналогічною основним елементам аеродрому.

Роботи з будівництва покриття на ділянках примикання можуть виконуватися механізованим способом або засобами малої механізації в залежності від розміру ділянки примикання.

Для аеродромів класів А, Б і В уздовж РД з обох сторін влаштовують укріплені узбіччя відповідно до вимог СНиП. Уздовж кромок ШЗПС і там, де не передбачаються укріплені узбіччя, необхідно влаштовувати укріплення вимощення (сполучення) шириною не більше 1,5 м.

Конструкція і товщина конструктивних шарів укріплених узбіч і вимощення приймається згідно з завданням.

Виробництво робіт по будівництву укріплених узбіч і вимощення здійснюється за допомогою існуючих засобів механізації на основі прогресивних методів організації праці.

На будівництво укріплених узбіч і вимощення розробляються технологічні карти. Приклад конструкції укріпленої вимощення ШЗПС представлений на рис.7.1.

Рисунок 7.1 – Конструкція покриття і вимощення

8. Організація виробництва робіт при будівництві аеродромних покриттів.

Всі роботи, пов'язані з технологією і організацією виробництва робіт з будівництва аеродромних покриттів, засновані на принципах потоку.

Організація робіт при будівництві покриттів залежить від організації всього комплексу робіт, виконуваних на льотному полі і відповідно до черговості виконання робіт на аеродромі (рис.2). Ділянки черговості виконання робіт призначають з умовою, щоб роботи були виконані:

Я в чергу на ШЗПС; у II черга на МРД, в III – на пероні і МС, в IV – СРД, в V – на ділянках примикань, в VI – укріплені узбіччя, вимощення.

Укладання асфальто–, цементобетонної суміші виробляють смугами паралельно осі ЗПС, РД і т.д. від середини до країв при двосхилим поперечному профілі і в напрямку ухилу при односхилі профілі. Роботи починають з тієї ділянки, яка вище за подовжньому профілю, з тим щоб будівництво вести під ухил.

Ділянки черговості розбивають на захватки. Розміри захватки визначаються розрахунком.

8.1 Асфальтобетонне покриття.

При будівництві асфальтобетонних покриттів розбивку на захватки виробляють в основному виходячи з умов поліпшення якості сполучень суміжних смуг.

Площа захватки (ФЗ) визначають за формулою

(7)

f = 11700/345,9 = 33,82м.

де F – обсяг робіт, приймається з табл.1, графа 4, м2;

Довжина захватки () є функцією довжини укладання та площі захватки

(8)

де ПВМ – температура асфальтобетонної суміші в момент укладання (100 – 120 ° С);

Тн – нижча межа остигання температури суміші (60 – 70 ° С);

– тривалість розвороту асфальтоукладача або переведення його з робочого в транспортне положення (5 – 7 хв);

а – інтенсивність охолодження ущільненої суміші (1 – 1,5 ° С / хв)

V1 – швидкість робочого ходу асфальтоукладача (3,5 – 4,5 м / хв);

V2 – швидкість холостого ходу асфальтоукладача (10 – 12 м / хв).

Рисунок 8.2 – Схема аеродрому з розбивкою на черги будівництва

В залежності від того, який елемент аеродрому освоюється, може бути Lз = lу і Lз>lу.

Ширина захватки призначається з урахуванням ширини елемента аеродрому. Визначивши ширину захватки, необхідно скоригувати цю величину з шириною технологічної смуги укладання (вт.п.), рівної базі асфальтоукладача з тим, щоб кількість технологічних смуг було кратним цілому числу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]