Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oblik_ta_audyt_v_komertsiinykh_bankakh.doc
Скачиваний:
52
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
3.73 Mб
Скачать

Угода на здійснення розрахунково-касового обслуговування

м. ______________________ «____»_____________________199__р.

Акціонерний банк, названий у подальшому «Банк» в особі Голови Правління, що діє на підставі Статуту, з одного боку, та названий у подальшому «Клієнт», в особі, що діє на підставі Статуту, з іншого боку, уклали цю угоду про слідуюче:

1. Предмет угоди

1.1. Клієнт доручає, а Банк приймає на себе обов'язки щодо відкриття розрахункового рахунку і здійснення розрахункового і касового обслуговування статутної діяльності Клієнта відповідно до чинного законодавства України.

2. Банк зобов'язується:

2.1. Відкрити Клієнту розрахунковий рахунок № після надання Клієнтом необхідних документів та їх перевірки Банком.

2.2. Надати Клієнту комплекс послуг з розрахунково-касового обслуговування.

Комплексне розрахунково-касове обслуговування полягає в веденні рахунку Клієнта і здійсненні Банком за дорученням Клієнта всіх розрахункових і касових операцій, передбачених законодавством, у тому числі: виконання доручень Клієнта про перерахування грошових сум з одного належного йому рахунку на інший і рахунки третіх осіб, виконання доручень Клієнта про отримання належних йому грошових сум від інших осіб і про зарахування їх на рахунок Клієнта (інкасо), приймання і надання готівки у випадках, передбачених законодавством.

Надання інших послуг, що безпосередньо не стосуються розрахунково-касового обслуговування (наприклад, надання кредитів, факторинг, форфейтинг, лізинг, депозитні операції), здійснюється Банком на підставі окремих угод.

2.3. Своєчасно і правильно виконувати розрахункові операції за дорученням Клієнта у відповідності з Положенням про безготівкові операції в господарському обігу України та іншими нормативними актами НБУ.

Списання коштів з рахунку Клієнта виконується тільки за його дорученням або з його згоди. Безакцептне списання коштів з його рахунку здійснюється лише у випадках, спеціально передбачених законодавством.

Списання коштів з рахунку Клієнта виконується в поточний день, якщо розрахунковий документ надано Банку до 16 год. за київським часом; наступним робочим днем — якщо розрахунковий документ надано Банку після 16 год. За київським часом (у тому числі каналами «Клієнт-Банк»).

2.4. Здійснювати приймання касової виручки відповідно з правилами касової роботи в установах банків.

Видавати Клієнту готівку на виплату заробітної плати в строки і в сумах, що передбачені в касовій заявці:

за першу половину місяця _____________ числа;

за другу половину місяця _____________ числа

та інші потреби, передбачені чинним законодавством.

Банк має право відмовити в наданні готівки, якщо сума, що потребує Клієнт, перевищує суму, що зазначена в касовій заявці.

Касові заявки з сумою, що перевищує залишок на розрахунковому рахунку Клієнта, не приймаються.

Претензії Клієнта щодо нестачі готівки Банк не розглядає; не несе відповідальності, якщо нестача виявлена при перерахунку готівки поза приміщенням Банку і без участі його представників.

2.5. Забезпечувати Клієнта бланками таких розрахунково-касових документів: чековими книжками, заявами на внесення готівки.

Надання Клієнту бланків цих розрахунково-касових документів здійснюється Банком протягом трьох робочих днів з дня звернення Клієнта з відповідним проханням.

Надання Клієнту оформленої чекової книжки здійснюється Банком протягом трьох робочих днів з дня звернення Клієнта з відповідним проханням.

Надання Клієнту оформленої чекової книжки здійснюється Банком протягом трьох робочих днів з дня підписання цієї угоди.

2.6. При наявності руху за рахунком видавати Клієнту виписки з розрахункового рахунку з прикладенням відповідних документів головному бухгалтеру, керівнику підприємства, іншому співробітнику підприємства при наявності належним чином оформленої довіреності протягом двох днів з дня здійснення операцій.

2.7. Банк гарантує таємницю операцій за рахунком. Без згоди Клієнта довідки, зазначені у п. 2.6, можуть бути надані третім особам тільки у випадках, спеціально передбачених законодавством.

2.8. Консультувати Клієнта з питань законодавства щодо розрахунків, банківської техніки, правил документообігу та інших питань, що мають безпосереднє відношення до розрахункового і касового обслуговування.

2.9. Забезпечити збереження довірених Банку грошових коштів. При наявності очевидної фальсифікації розрахунково-касових операцій Банк зобов'язаний відмовити в здійсненні операцій.

2.10. Виплачувати Клієнту відсотки за залишками на розрахункових рахунках у розмірі, згідно з тарифами Банку.

Виплата відсотків здійснюється один раз на квартал шляхом зарахування відповідної суми на рахунок Клієнта не пізніше 5 числа місяця, що слідує за кварталом.