Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая записка.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
2.5 Mб
Скачать

Зміст пояснювальної записки

Вступ

  1. Загальна частина

1.1 Природно-кліматичні умови.

1.2. Існуюче положення.

  1. Спеціальна частина

2.1. Архітектурно-планувальне рішення.

2.2. Дендрологічне рішення.

2.3. Квіткове оформлення. Газон.

2.4. Охорона навколишнього середовища.

3. Розрахункова частина

3.1. Баланс території.

3.2. Посадкова відомість дерев та чагарників.

3.3. Відомість асортименту квіткових рослин.

3.4. Відомість основних обсягів робіт.

3.5. Техніко-економічні показники.

Література

Вступ

Ландшафтне проектування.

Під ландшафтним проектуванням мається на увазі розробка дизайну відкритих територій - від малих ( присадибні ділянки , двори і т.д. ) до середніх і великих просторів (парки , об'єкти ландшафтної архітектури загальноміського та історичного значення , міські комплекси) . Архітектурне проектування не розглядається в цьому розділі.

До кожного проекту застосовується індивідуальний підхід - використання основної колірної теми , повторюваної в різних елементах , плюс незвичайні , що запам'ятовуються деталі, що дозволяють зробити оформлення неординарним . Жоден з наших проектів не схожий на інший , в кожному з них Ми намагаємося реалізувати самі елегантні і практичні рішення , поєднуючи при цьому побажання Замовника і особливості існуючого ландшафту.

Приступаючи до розгляду ландшафтного проектування будь-якого об'єкта , починаючи від дачної ділянки , невеликого саду і закінчуючи парком , необхідно пам'ятати , що кожен ландшафт і його компоненти несуть в собі не тільки приховані можливості , але і накладають певні обмеження.

Можливості перетворення територій , а також прийоми формування об'ємно - просторової композиції культурного ландшафту залежать від природних ландшафтних компонентів. Кліматична зона визначає набір рослинності , рельєф обумовлює прийняття архітектурних , планувальних та інженерних рішень , рослинність і грунт визначають можливості озеленення.

Початкова робота , при ландшафтному проектуванні ділянки або саду включає в себе визначення складу пошти та якості грунту на всій території , облік вже існуючих насаджень і будівель , затвердження обраних на посадку квітів і рослин і можливість подальшого підтримання ділянки у належному вигляді , а також власне ландшафтне проектування .

При плануванні необхідно не тільки чітко уявляти всі компоненти саду , але також аналізувати їх гармонійне розташування , доречність , визначати всі мінуси і плюси використовуваних будівель і садивного матеріалу.

  1. Загальна частина

    1. Природно-кліматичні умови

Головна роль у формуванні клімату належить сонячному промінню та теплу. Найбільша кількість прямої сонячної радіації до Слобідського краю надходить у липні, а найменша -у грудні. На поверхню ґрунту, рослинного покриву за рік надходить до 4250 МДж/м2, а річні коливання збігаються із зміною хмарності.

Сонячне сяйво складає в середньому близько 1850 год./р. Хмарних днів в Харкові до 95 на рік. Середньорічна температура повітря коливається від 6,0 С на півночі до 7,4 С на півдні. Найхолодніші місяці року — січень і лютий, найтепліші — липень і серпень.

Особливістю клімату Харківської області є посилення континентальності у південному та південно-східному напрямках. Харків міститься в північній частині області.

Іншою кліматичною особливістю Харкова є те, що територію перетинає зона високого тиску. Влітку вона майже непомітна і чітко позначена взимку. Ця зона є кордоном розподілу вологих повітряних мас та опадів на території України. На північ від цієї зони розповсюджені циклони, південно-західні та західні вітри, які зумовлюють опади. На півдні поширені північні, на сході, східні посушливі маси.

Кліматичною рисою Харківської області та Харкова є також розподіл опадів, який підпорядкований більш меридіанній залежності, ніж широтній. Добре зволожена західна частина області з середньорічною кількістю опадів 568 мм, східна частина сухіша — 475 мм. Найбільш вологими місяцями у всіх районах області є червень і липень, протягом яких випадає 57 -73 мм опадів (у західних районах опадів буває на 15 — 20 мм більше, ніж у східних). Відносно посушливими є рання весна та осінь. Більш рівномірні опади протягом періоду з температурами повітря більше 0С бувають у північно-західних районах області.